Heeft men minder kans om zwaar ziek te worden als men gevaccineerd is? Dit diensthoofd spreekt als universitair en komt met feitelijke informatie.

Onderstaand filmpje is interessant; op de vraag of het vaccin voor minder doden zal zorgen zegt deze dienstverantwoordelijke van infectieziekten van het
IHU Méditerranée-Infection (Frankrijk), Philippe Parola: “Ik kan dit niet met argumenten onderbouwen, het is een politieke beslissing!”

Hij drukt zich uit als universitair, heeft het over feiten en gegevens en drukt geen opinie uit. Hij maakt gebruikt van zijn recht op vrije meningsuiting.

Beschermt het vaccin je tegen zware ziekte verschijnselen?

Er zijn momenteel geen gegevens beschikbaar die kunnen aantonen dat gevaccineerden minder kans hebben zwaar ziek te worden dan gevaccineerden. (op datum van 10/08/2021). Er zijn eenvoudigweg geen gegevens beschikbaar die kunnen staven dat het vaccin ons in die mate beschermt. We zullen moeten wachten op de gegevens uit Israël waar de meerderheid van de mensen gevaccineerd zijn om hierop een antwoord te krijgen. (Vanaf 3.20min-8.20min)

Moet iedereen zich laten vaccineren in naam van de volksgezondheid?

Gevaccineerden kunnen zowel drager van het virus zijn als dat ze besmettelijk kunnen zijn, dus heeft dit geen invloed. Het is een persoonlijke keuze. Voor en nadelen moeten afgewogen worden.

Het heeft geen zin om voor- of tegenstaander te zijn van vaccinatie; dit alles is zeer persoonlijk en kan niet veralgemeend worden.

Dr. P. Parola wil zich hierbij niet uitspreken over de vraag: is het goed of niet om zich te laten vaccineren, hij wil enkel de feiten aan het licht brengen.

Zijn Lock- downs zinvol?

Er zijn geen gegevens die kunnen onderbouwen dat lock- downs helpen. Het zijn politieke beslissingen.

Wat is wél belangrijk?

Volgens hem is het belangrijkste element voor bescherming van zware ziekte symptomen: op tijd verzorgen!

Want dit gegeven kant wél bevestigd worden, hoe sneller je geholpen wordt, hoe minder ernstig de symptomen.

Straf toch!

Labo- verantwoordelijke Bernard La Scola, die ook deel uitmaakt van het IHU, legt uit aan de hand van feitelijke informatie en analyse van de gegevens die nu beschikbaar zijn, dat: (Vanaf 17.26min)

  • mensen die symptomen hebben zo goed als even besmettelijk zijn als mensen die er geen hebben
  • gevaccineerden zijn even besmettelijk dan niet- gevaccineerden!

  • Zijn bepaalde varianten besmettelijker? Ja. De Engelse variant o.a.

CONCLUSIE

Het vaccin heeft geen invloed op besmettelijkheid; het virus circuleert evengoed en even snel met het vaccin als zonder!

Als dat niet straf is!

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.