Heeft corona ons gebrainwashed of zelfs mindcontrolled? Hoe kan je ontsnappen uit deze hypnose staat?

🕒 Leestijd: 2 minuten

In het doolhof van psychologische manipulatie is het vaak uitdagend om te onderscheiden of iemands geest is blootgesteld aan hersenspoeling, hacking, of zelfs hypnotische invloed.

Dit artikel, gebaseerd op de Ted Talk van Steve Hassan, duikt in de boeiende reis van een voormalig sektelid, waarbij het licht wordt geworpen op de subtiele maar krachtige technieken die worden gebruikt door autoritaire figuren of overheden. Het verhaal onderzoekt de evolutie van de psychologie van mind control over decennia, met nadruk op de noodzaak van bewustwording en educatie om deze verraderlijke tactieken te bestrijden.

Van normaal naar sekte loyaliteit

In de winter van 1974 bevond de spreker, Steve Hassan, zich verstrikt in de klauwen van een sekte. Listig geworven op zijn universiteitscampus omarmde hij snel een vertekende realiteit waarin wereldgebeurtenissen apocalyptische betekenis kregen en de sekteleider, Moon, werd vereerd als zondeloos. De indoctrinatie van de sekte was zo diepgaand dat Steve binnen enkele weken zijn jodendom opgaf, trouw zwoer aan Moon en zelfs geweld overwoog voor de zaak.

De strijd voor bevrijding

Terwijl Steve opklom in de hiërarchie van de sekte, kreeg hij inzicht in hun sinistere plannen voor politieke overname en grondwetswijzigingen. Zijn familie en vrienden, die de dreigende transformatie herkenden, probeerden wanhopig in te grijpen, maar Steve, overtuigd van zijn rechtvaardige pad, weerstond elke suggestie van hersenspoeling. Het kostte een levensbedreigend incident – een bijna fatale auto-ongeluk – voordat Steve fysiek werd verwijderd uit de constante indoctrinatie, wat een kortstondige verademing bood voor zijn geest om wakker te worden.

Doorbreek de illusie

Gescheiden van de invloed van de sekte gedurende een korte periode in het ziekenhuis, beleefde Steve een cruciaal moment. Door te leren over Chinese communistische hersenspoeltechnieken, herkende hij griezelige overeenkomsten met de mind control die hij had ervaren. Maar pas bij een kritische analyse van Moons toespraken barstte de illusie uiteen, waarbij de leugens en manipulaties werden onthuld die hem meer dan twee jaar hadden verstrikt.

Dit artikel roept op tot bewustzijn over de technieken die tijdens de Corona pandemie en heden ten dage nog steeds worden gebruikt door overheden en hun farma sponsors om de massa te manipuleren.

Een oproep tot bewustzijn en actie

Reality testing strategie

Steve Hassan pleit voor een reality testing strategie gebaseerd op zijn uitgebreide onderzoek naar het BITE-model (Behavior Control, Information Control, Thought Control en Emotional Control). Deze strategie omvat:

  • Ontkoppel: Neem een pauze van constante bevestiging, schakel telefoons en schermen uit.
  • Leer: Begrijp technieken van mind control, trek parallellen met historische gevallen zoals Chinese communistische hersenspoeling.
  • Zoek critici : Ga actief in gesprek met critici, tart geprogrammeerde afkeer van dissidente stemmen.
  • Zelf-Reflectie: Evalueer eerlijk de eerste blootstelling aan de groep, rekening houdend met persoonlijke motivaties en waarden.
  • Bevraag jezelf: Vraag je af of je, gewapend met de huidige kennis, aanvankelijk lid zou zijn geworden van de groep.

De oproep tot actie

Steve Hassan sluit af met een oproep tot actie voor degenen die enige vorm van misbruik hebben ervaren, of het nu in een sekte, een misbruikrelatie, of een manipulatieve organisatie was. Hij benadrukt het belang van educatie en moedigt individuen aan om de dynamiek van mind control te begrijpen, hun verhalen te delen en met respectvolle nieuwsgierigheid contact te zoeken met vervreemde geliefden.

In wezen dient dit artikel als een getuigenis van de kracht van bewustwording en kritisch denken bij het ontrafelen van de complexe webben van mind control, en spoort het lezers aan om waakzaam hun autonomie te beschermen en de waarheid te zoeken.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.