Grote Reset: Zo ziet de toekomst eruit als de elites hun zin krijgen

De elites willen niet terug naar normaal. Zij hebben na het coronavirus een ‘Grote Reset’ gepland staan, schrijft de Ierse journalist Graham Dockery voor RT. De Grote Reset is een ambitieus plan dat in mei werd onthuld door de Britse prins Charles en Klaus Schwab van het World Economic Forum (WEF). Verschillende wereldleiders hebben zich aangesloten bij het plan door de term ‘Build Back Better’ te gebruiken. Hoe ziet het ‘nieuwe normaal’ eruit?

Vaccinatiepaspoorten voor iedereen

Zelfs het WEF heeft erkend dat het verstrekken van vaccinatiepaspoorten of -certificaten ‘controversieel’ is. Toch spelen veel overheden met het idee. Groot-Brittannië denkt na over een digitaal ‘vrijheidspaspoort’ waarmee je toegang krijgt tot openbare plekken. Ierland en Israël willen beperkingen opleggen aan ongevaccineerde mensen. In Frankrijk krijgen ongevaccineerden mogelijk geen toegang tot het openbaar vervoer.

“Bereid je nu voor op een gezondheidspaspoort,” schreef de Britse oud-premier Tony Blair afgelopen week. “Ik weet dat veel mensen ertegen zijn, maar het gaat hoe dan ook gebeuren. Het is de enige manier om de wereld te laten functioneren zonder lockdowns.”

Overheden hoeven burgers niet eens te dwingen om een haastig ontwikkeld vaccin met tal van bijwerkingen te nemen. De luchtvaartindustrie heeft al gezegd dat je moet kunnen aantonen dat je ingeënt bent om het komende jaar te kunnen vliegen. Prijsstunter Ryanair heeft er zelfs een slogan voor bedacht: ‘Jab & go!’ oftewel prikken en gaan!

Digitale ID-kaarten en sociale kredietscore

Vanaf vandaag kunnen nieuwe identiteitskaarten worden aangevraagd. De nieuwe kaarten hebben een chip waarmee je kunt inloggen bij overheidsdiensten via DigiD. De functie is toegevoegd om de gegevens van mensen ‘zo goed mogelijk te beschermen’.

Vlak voor Kerst lanceerde het WEF een ambitieus plan om een digitale identiteitsapp te creëren waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot gezondheids- en financiële diensten, reizen, winkels en de overheid.


Het Internationaal Monetair Fonds gaat nog een stap verder en heeft voorgesteld dat algoritmes gebaseerd op kunstmatige intelligentie gebruikt kunnen worden om social mediaberichten van mensen te scannen en aan de hand daarvan hun kredietscore te bepalen.

Deel je veel antivaccinatieberichten op Facebook? Sorry vriend, geen lening voor jou.

Feodale stelsel

Voorstanders van de Grote Reset pleiten voor meer gelijkheid, maar als de huidige trend zich doorzet, doet onze economie steeds meer denken aan het feodale stelsel van de middeleeuwen, waarbij een kleine groep miljardairs aan de top staat en de rest van de bevolking onderaan bungelt.

Lockdowns zijn verwoestend voor het midden- en kleinbedrijf. In San Francisco is bijvoorbeeld de helft van alle kleine bedrijven definitief gesloten. In New Orleans ging 45 procent van de kleine bedrijven op de fles. Het beeld is overal hetzelfde.

De miljardairs doen het daarentegen spectaculair goed. Zij schreven sinds het begin van de pandemie bijna een biljoen dollar bij op hun rekening. Het fortuin van de 12 rijkste Amerikanen – waaronder Facebookbaas Mark Zuckerberg en vaccinevangelist Bill Gates – groeide met maar liefst 40 procent.

Aangezien er vooralsnog geen einde lijkt te komen aan de lockdowns, zijn er geen aanwijzingen dat deze trend binnenkort verbroken zal worden.

Dit sluit goed aan op de wereld die het WEF voor ogen heeft. In een video stelt de organisatie dat de gemiddelde persoon rond het jaar 2030 ‘niets bezit en blij is’. Goederen en diensten huur je van corporaties en worden per drone afgeleverd.

Klimaat

De voorstanders van de Grote Reset willen tegen 2030 wereldwijd koolstofbelasting gaan heffen, waarbij burgers af en toe nog een stukje vlees eten als ‘traktatie’, met het oog op het milieu. Wereldleiders hameren vaak op een koolstofvrije toekomst, koste wat kost.

Volgens het WEF zullen we de echte verandering pas rond 2030 gaan voelen. Dan ‘raken als gevolg van klimaatverandering een miljard mensen ontheemd, met een ongekende vluchtelingenstroom tot gevolg’. En dus moeten we – volgens de voorstanders van de Grote Reset – ‘beter ons best doen om vluchtelingen te verwelkomen en te integreren’.

Censuur

Als je kritiek uit op de plannen van het WEF, dan ben je een complotdenker en word je gecensureerd door social media. Silicon Valley bepaalt in toenemende mate waar we het over mogen hebben. In 2020 censureerde Twitter de democratisch gekozen president van de Verenigde Staten. Daarnaast blokkeerde het sociale medium de pagina van een krant die schadelijke informatie over diens tegenstander had gepubliceerd. Het ligt in de lijn der verwachting dat de vrijheid van meningsuiting steeds meer wordt beperkt.[RT]

Bron https://www.rt.com/news/510860-great-reset-future-society-predictions/ bewerking Ninefornews

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 20 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.