Grote Pfizer-documentaire op de Franse openbare omroep FR2

🕒 Leestijd: 2 minuten

“France 2”, de publieke omroep in Frankrijk, volgt het “big bad laboratorium” Pfizer en doet verslag van drugstesten in Afrika, bijwerkingen van vaccinaties en de mRNA-deal met de EU. 

De journalisten van de documentairereeks “Complément d’enquête” (Engels: Complementair onderzoek) van de openbare tv-zender “France 2” presenteerden vrijdagavond een documentaire met explosieve kracht: “Pfizer: Who’s bang of the big bad Laboratory? 

Gericht op Pfizer

Het team besteedt 70 minuten aan wat waarschijnlijk het meest invloedrijke farmaceutische bedrijf ter wereld is. Want nu is de stemming veranderd. Er is niet veel meer over van het beeld van de “redder van de wereld” die met zijn Covid-materiaal de normaliteit terugbrengt, zelfs niet in de gepubliceerde mening. Aan de andere kant groeit de kritiek: “Van Parijs tot Brussel tot Washington regent het kritiek op de farmaceutische gigant, zijn kaderleden en hun handelswijze. Dus moeten we bang zijn voor het “grote boze laboratorium” dat de samenzweringswereld op zijn kop zet” , schrijft “France 2”.

De documentaire volgt niet alleen het akkoord tussen de EU en Pfizer , maar kijkt ook naar Afrika. Bijvoorbeeld naar Nigeria, waar het bedrijf wordt beschuldigd van het illegaal uitvoeren van klinische studies – op kinderen. Ondanks enorme schade kwam het medicijn later op de markt.

Ook verwijzen de journalisten naar een artikel in de Washington Post  uit 2000. Maar ook de bijwerkingen van de Covid-vaccinatie komen aan bod.

Een van de bekendste mRNA-propagandisten in Frankrijk, die zelfs de titel “Mister Vaccination” kreeg, gaf in de documentaire ook toe dat de injectie “milde” menstruatiekrampen bij vrouwen zou kunnen veroorzaken. In 2021 belasterde hij de angst van sommige vrouwen over hun vruchtbaarheid als “nepnieuws”.

Hier staan ​​10 minuten van de documentaire (helaas in het Frans) op Youtube, de hele documentaire is hier te zien maar je moet je wel registreren:

Na de publicatie van de documentaire en enkele korte filmpjes op Twitter werd het account van “Complément d’enquête” tijdelijk geblokkeerd op het platform voor korte berichten. Martin Sonneborn had gespeculeerd dat de blokkering iets te maken zou kunnen hebben met het optreden van Ursula von der Leyen in de documentaire. Ook het optreden van de hooggeplaatste Pfizer-medewerker Janine Small in de EU-U-commissie of opnames van Pfizer-topman Albert Bourla zijn te zien.

De documentaire, die een goed overzicht geeft van het bedrijf, steekt zijn nek uit. Het is waarschijnlijker om wat tot nu toe bekend is compact samen te vatten. Desalniettemin zou dergelijk werk in de ÖRR van Oostenrijk momenteel ondenkbaar zijn. Om welke reden dan ook.

bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijftien − tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.