Griekenland haalt snel niet-gevaccineerd gezondheidspersoneel terug

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Griekenland zal duizenden gezondheidswerkers die weigerden zich tegen Covid-19 te laten vaccineren, terughalen, aldus de minister van Volksgezondheid dinsdag na een gerechtelijke uitspraak. Net als verschillende andere Europese landen heeft Griekenland tijdens het dieptepunt van de pandemie regels ingevoerd die vereisen dat het personeel van ziekenhuizen, dokterspraktijken en verzorgingstehuizen volledig wordt gevaccineerd.

Deze maatregel, die een jaar geleden werd ingevoerd, leidde tot de uitsluiting van ongeveer 6 500 niet-gevaccineerde personeelsleden en werd sterk tegengewerkt door de belangrijkste vakbond van ziekenhuispersoneel. De hoogste administratieve rechtbank van Griekenland, de Raad van State, heeft vorige week na een klacht van de vakbond geëist dat de maatregel wordt ingetrokken.

Meer dan 2.000 gezondheidswerkers niet gevaccineerd

De Minister van Volksgezondheid, Thanos Plevris, zei dat de maatregel waarschijnlijk vanaf 1 januari zal worden ingetrokken, zo niet, dan eerder. Het dagblad Kathimerini meldde vorige maand dat meer dan 2.000 gezondheidswerkers nog steeds niet gevaccineerd zijn, waaronder ongeveer 170 artsen.

In Griekenland zijn sinds het begin van de pandemie meer dan 5,3 miljoen Covid-infecties geregistreerd, volgens het ministerie van Volksgezondheid, waarbij meer dan 34.000 sterfgevallen aan het virus worden toegeschreven.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.