‘Great Reset’ van het kapitalisme vormt een bedreiging voor onze manier van leven: Australische senator

DOOR CADEN PEARSON 11 november 2020 Bijgewerkt: 14 november 2020

Vertaald door Google

Senator Pauline Hanson in de Senaat in Parliament House in Canberra, Australië op 4 juli 2019. (Tracey Nearmy / Getty Images)
Senator Pauline Hanson in de Senaat in Parliament House in Canberra, Australië op 4 juli 2019. (Tracey Nearmy / Getty Images)

Een motie van One Nation-leider Pauline Hanson waarin de Australische regering wordt opgeroepen om de Great Reset-agenda van het World Economic Forum (WEF) te boycotten, werd op 11 november in de Senaat geblokkeerd.

Machtige internationale leiders willen profiteren van de huidige economische chaos om “naties over de hele planeet opnieuw te maken, omdat wanhopige bevolkingsgroepen nu ‘ontvankelijker zijn voor grote visies op verandering'”, zegt Justin Haskins, de hoofdredacteur van StoppingSocialism.com en schreef de hoofdredacteur van The Heartland Institute in juli in een opiniestuk voor The Epoch Times.

Hanson zei dat het beleid van de Great Reset de Australische economie zou vernietigen, “socialistisch en neo-marxistisch beleid zou opdringen” aan Australiërs, en “de weg zou effenen voor een grote controlerende regering, onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting en verminderde eigendomsrechten.”

Het voorstel werd met 2 – 37 verslagen nadat de liberalen en de onderdanen een bondgenootschap hadden gesloten met Labour en de Groenen.

“Het is een absolute aanfluiting dat de Australische regering de kant heeft gekozen van de globalisten van het World Economic Forum en hun Great Reset-agenda tegen de belangen van alledaagse Australiërs in”, vertelde Hanson in een verklaring aan The Epoch Times.

“Het is een absolute aanfluiting dat de Australische regering de kant heeft gekozen van de globalisten van het World Economic Forum en hun Great Reset-agenda tegen de belangen van alledaagse Australiërs in”, vertelde Hanson in een verklaring aan The Epoch Times.

“Dit is een groep linkse elites over de hele wereld – miljardairs, zakenmensen en beroemdheden – die denken dat ze beter dan wij weten hoe ze ons eigen land moeten besturen,” zei ze.

De Zuid-Australische liberale senator Anne Ruston verwierp echter “het idee van het boycotten van discussies” over de Grote Reset.

Ze zei dat de regering deelneemt aan een verscheidenheid aan internationale fora die zijn ontworpen om de samenwerking te verbeteren, maar geen deel zal uitmaken van overeenkomsten die de waarden of belangen van Australië niet weerspiegelen.

Victorian Greens Senator Janet Rice stond ook op om haar verzet uit te drukken tegen de motie waarin ze Hanson ervan beschuldigde “bang te zijn voor Agenda 21, de Illuminati en de schimmige kliekjes die zogenaamd de wereld beheersen”.

Rice beschreef de Great Reset-agenda als een bescheiden WEF-initiatief dat streeft naar wereldwijde samenwerking om de directe gevolgen van de COVID-19-pandemie te beheersen.

“De waarheid is dat, tenzij we deze pandemie serieus nemen en wereldwijd samenwerken, het overlijden aan het coronavirus eigenlijk een veel serieuzere impact heeft op je individuele vrijheden en je economische vrijheden”, zei Rice.

Maar wat Rice beschreef als een bescheiden initiatief, beschreef prins Charles – een sterke voorstander van de Grote Reset – als ‘een kans om naties over de hele planeet opnieuw op te bouwen’.

Voor Hanson en anderen probeert de Great Reset-agenda te profiteren van de pandemie om “levens omver te werpen, controleagenda’s te verschuiven en zich te mengen in sociale systemen in landen over de hele wereld.”

“Deze zogenaamde reset is absoluut onzin en we moeten een standpunt innemen om er geen rol in te spelen, om de Australiërs en onze manier van leven te beschermen”, zei Hanson.

Wat is de ‘grote reset’?

In zijn opiniestuk schreef Justin Haskins  dat wereldleiders, waaronder Prins Charles, elkaar ontmoetten tijdens een virtuele bijeenkomst in juni om op te roepen tot een grote reset van het kapitalisme.

Haskins zei dat veel van de aanwezigen op de bijeenkomst de eliminatie van het huidige kapitalistische systeem in de wereld steunen en socialistisch beleid hebben gepromoot – zoals vermogensbelastingen, Green New Deal-achtige programma’s en nationale banengaranties en overheidsinkomens.

“Onder degenen die  op het evenement spraken of afzonderlijk hun steun voor het plan uitten,  waren Ma Jun, de voorzitter van het Green Finance Committee van de China Society for Finance and Banking en een lid van het Monetary Policy Committee van de People’s Bank of China; António Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties; machtige vakbondsleiders; activisten van groepen zoals Greenpeace International; CEO’s en presidenten van grote bedrijven zoals BP, MasterCard en Microsoft; en ambtenaren van het Internationaal Monetair Fonds.

“Maar de persoon die de visie van de Great Reset het duidelijkst heeft verwoord, is Klaus Schwab, het hoofd van het World Economic Forum en een van de meest fervente supporters van de Reset”, schreef Haskins.

“Elk land, van de Verenigde Staten tot China, moet deelnemen, en elke industrie, van olie en gas tot technologie, moet worden getransformeerd”, schreef Schwab in een  artikel  op de website van WEF. “Kortom, we hebben een ‘grote reset’ van het kapitalisme nodig.”

Schwab zei ook dat “alle aspecten van onze samenlevingen en economieën” moeten worden “vernieuwd”, “van onderwijs tot sociale contracten en arbeidsomstandigheden.”

Haskins schreef dat hoe angstaanjagend dit ook mag klinken, het ergste nog moest komen.

Tijdens het evenement in juni kondigde het WEF aan dat de Grote Reset-agenda de focus zou zijn van het volgende jaarlijkse evenement in Davos, gepland voor januari 2021.

“Op de bijeenkomst in Davos zullen machtige bedrijfsleiders, regeringsfunctionarissen, activisten en academici de Grote Reset promoten en een grootschalige wereldwijde campagne coördineren om hun agenda te promoten”, schreef Haskins.

Voor Haskins is de Great Reset-agenda een “gevaarlijk moment voor vrijheid, zowel in de Verenigde Staten als over de hele wereld”.

“De regering heeft de COVID-19-pandemie niet alleen gebruikt om haar macht te vergroten, de wereldleiders zijn nu ook van plan deze in de komende jaren drastisch uit te breiden door middel van hun Great Reset-hervormingen,” schreef hij. “Als we deze radicale beweging naar collectivisme en de decimering van het kapitalisme niet stoppen, zal de vrijheidsbeweging van de wereld misschien nooit meer herstellen.”

Volg Caden op Twitter: @cadenpearson

bron https://www.theepochtimes.com/great-reset-of-capitalism-a-threat-to-our-way-of-life-australian-senator_3573950.html

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)