Gouverneur Florida is klaar met corona en sleept Amerikaanse RIVM voor de rechter

Gouverneur Ron DeSantis van Florida is er helemaal klaar mee. Met lockdowns. Met mondkapjes. Met het sluiten van winkels. Met maximum aantallen bezoekers. Met vaccinatiepaspoorten. Hij schafte de maatregelen af en verbood vaccinatiepaspoorten. Maar dat is nog niet alles: DeSantis heeft ook het CDC, het Amerikaanse RIVM, voor de rechter gesleept.

Een ongekozen bureaucratie mag niet de macht hebben om een hele industrie voor onbepaalde tijd stil te leggen en ‘daarom klagen we het CDC aan’, zei DeSantis woensdag, verwijzende naar de toerisme-industrie. Het Amerikaanse RIVM is haar boekje te buiten gegaan, vindt de gouverneur. De gezondheidsdienst instrueerde kinderen die op zomerkamp gingen daarnaast om buiten een mondkapje te dragen.

Er zijn veel mensen gestorven. Niet door corona, maar omdat ze wanhopig waren

De overmatige bemoeienis van het CDC, die politiek gemotiveerd was, heeft gevolgen voor alle industrieën en alle Amerikanen, waarschuwde DeSantis. “Wil je dat één ongekozen bureaucratie de macht heeft om een grote industrie voor onbepaalde tijd stil te leggen? Daar zijn ze niet toe bevoegd. En daarom klagen we ze aan.”

Toen hij de rechtszaak aankondigde in Miami werd hij vergezeld door mensen die zijn getroffen door de lockdown. Hij gaf het woord aan een vrouw die zei dat er veel mensen zijn gestorven. “Niet door corona, maar omdat ze wanhopig waren.”

Harde hand van de overheid

“Deze mensen raakten aan de drugs of pleegden zelfmoord omdat hun leven was verwoest door het CDC,” zei DeSantis. “Dit is de harde hand van de overheid die familiebedrijven verplettert, banen verloren laat gaan en miljoenen levens kapotmaakt.”

Enkele dagen geleden kondigde de gouverneur een bonus van 1000 dollar aan voor hulpverleners, waaronder politieagenten, ambulancebroeders en brandweerlieden.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.