Tim Zook, een röntgentechnoloog aan het South Coast Global Medical Center in Santa Ana, werd op 5 januari opgenomen in het ziekenhuis, enkele uren nadat hij was ingeënt. Zook’s vrouw, Rochelle Zook, vertelde het Orange County Register dat de gezondheid van haar man de komende dagen snel achteruitging. Hij stierf op 9 januari.

Rochelle Zook zei dat haar man in vaccins geloofde en dat ze “geen enkel farmaceutisch bedrijf ” de schuld gaf van zijn dood. Ze zei ook:

“Maar als iemand 2 1/2 uur na vaccinatie symptomen krijgt, is dat een reactie. Wat had er nog meer kunnen gebeuren? We zouden graag willen dat het publiek weet wat er met Tim is gebeurd, zodat hij niet voor niets stierf. Ernstige reacties zijn zeldzaam. In werkelijkheid is COVID een veel dodelijkere kracht dan reacties van het potentiële vaccin zelf.

‘De boodschap is: wees veilig, neem het vaccin – maar de ambtenaren moeten meer onderzoek doen. We moeten de oorzaak weten. De vaccins moeten zo veilig mogelijk zijn. Elk leven is belangrijk. ”

Tim Zook was “redelijk gezond”, zei zijn vrouw, hoewel hij medicijnen tegen hoge bloeddruk slikte en licht overgewicht had. ‘Hij was nooit in het ziekenhuis opgenomen. Hij zou verkouden worden en er twee dagen later overheen zijn. De griep, en er drie dagen later overheen. ”

Volgens nieuwsberichten vertelde Zook zijn vrouw dat hij niet bang was om het vaccin te krijgen. Hij fotografeerde zichzelf zelfs op 5 januari voordat hij ziek werd, met een pleister om zijn arm en een foto van zijn vaccinatiekaart.

In een e-mail aan het Orange County Register zei Pfizer dat het op de hoogte was van de dood van Zook:

“We volgen al dergelijke evenementen op de voet en verzamelen relevante informatie om te delen met wereldwijde regelgevende autoriteiten. Op basis van voortdurende veiligheidsbeoordelingen uitgevoerd door Pfizer, BioNTech en gezondheidsautoriteiten, behoudt (het vaccin) een positief baten-risicoprofiel voor de preventie van COVID-19-infecties. Ernstige ongewenste voorvallen, waaronder sterfgevallen die geen verband houden met het vaccin, zullen helaas waarschijnlijk in hetzelfde tempo voorkomen als bij de algemene bevolking. ”

De dood van Zook is de laatste in een reeks rapporten over sterfgevallen en / of allergische reacties op de vaccins van zowel Pfizer als Moderna .

Zoals The Defender eerder deze week meldde , onderzoeken meerdere staats- en federale functionarissen de dood van een man uit Placer County, Californië, enkele uren na ontvangst van een COVID-vaccin . Volgens nieuwsberichten had de man in december positief getest op COVID . De doodsoorzaak en het specifieke vaccin dat hij heeft gekregen, zijn niet vrijgegeven.

Vorige week berichtte The Defender over de dood van honkballegende Hank Aaron, 18 dagen nadat hij de eerste dosis van het Moderna-vaccin had gekregen. De dood van Aaron werd aanvankelijk als niet bekendgemaakt, maar volgens USA Today stierf Aaron aan een zware beroerte.

Eerder deze maand vertelde een wetenschapper van Johns Hopkins aan de New York Times dat het een “medische zekerheid” was dat het vaccin van Pfizer op 3 januari de dood van een 56-jarige dokter uit Florida veroorzaakte. Dr. Gregory Michael, wiens vrouw hem omschreef als “volkomen gezond”, stierf aan idiopathische trombocytopenische purpura (ITP), een zeldzame auto-immuunziekte, ongeveer twee weken nadat hij het eerste Pfizer-vaccin had gekregen. Gezondheidsfunctionarissen in Florida onderzoeken zijn dood.

Meer dan 40 sterfgevallen als gevolg van vaccinaties onder ouderen in Noorwegen en Duitsland brachten Chinese gezondheidsfunctionarissen vorige week ertoe om een ​​pauze in te lassen met de Pfizer- en Moderna-vaccins, vooral onder de kwetsbare ouderen.

Op 15 januari zijn 181 sterfgevallen gemeld bij het Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) van de Amerikaanse overheid als mogelijk gerelateerd aan COVID-vaccins. Een onderzoek uit 2010 door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services concludeerde dat “minder dan 1% van de vaccinatieletsels” wordt gemeld aan VAERS en deskundigen zeggen dat het rapportagesysteem van de overheid “kapot” is.

Vreemd genoeg zijn de gegevens van het VAERS WONDER-systeem van de Centers for Disease Control and Prevention voor de tweede dag op rij ‘tijdelijk niet beschikbaar’ . Hoewel u de gegevens over gemelde bijwerkingen niet kunt zien, kunt u toch een rapport indienen over eventuele reacties op vaccins.

Zowel het Pfizer- als het Moderna-vaccin zijn in verband gebracht met ernstige allergische reacties. Vorige week meldde The Defender dat allergische reacties ervoor hadden gezorgd dat Californische gezondheidsfunctionarissen een grote partij Moderna-vaccins hadden onderbroken. Een paar dagen later zei Moderna dat het oké was om die batch te hervatten.

Vorige maand zei de Amerikaanse Food and Drug Administration dat het onderzoek deed naar ernstige allergische reacties op het vaccin van Pfizer “in meerdere staten”. Die reacties werden gemeld door gezondheidswerkers nadat ze hun eerste injectie hadden gekregen en werden verondersteld te zijn veroorzaakt door een allergie voor polyethyleenglycol , of PEG, een verbinding die wordt gebruikt in de Pfizer- en Moderna COVID-vaccins.

Tot dusver hebben in de VS alleen de vaccins Pfizer-BioNTech en Moderna , die beide mRNA-technologie gebruiken, toestemming voor noodgebruik gekregen . Volgens de eigen definitie van de FDA worden de vaccins als experimenteel beschouwd.

Children’s Health Defense dringt er bij iedereen die een reactie op een vaccin heeft op aan om dit te melden door deze stappen te volgen .