Gezondheidswerker beschrijft ernstige allergische reactie op het COVID-19-vaccin

🕒 Leestijd: 4 minuten

“Ze werd meer dan 30 uur later wakker, verslaafd aan een beademingsapparaat in een onbekende omgeving. Littlejohn was naar het Research Medical Center gebracht …  Anafylactische shock is het, “zei Littlejohn.”

‘ U zult geen advocaat hebben die u vertegenwoordigt . Je gaat gewoon een formulier invullen. Ze gaan naar uw medische dossiers kijken, niet naar een rechter, maar naar een administrateur, en als ze niet denken dat uw letsel door het vaccin werd veroorzaakt, is dat het einde . Er is geen beroep of enige manier om deskundige getuigen aan te trekken, en dat is wat we zouden doen bij de reguliere vaccinatierechtbank, “zei Anne Toale, een advocaat bij Maglio, Christopher en Toale.”

https://fox4kc.com/tracking-coronavirus/important-information-to-know-after-metro-healthcare-worker-suffers-severe-allergic-reaction-from-covid-19-vaccine/

Niet beschikbaar in België, maar hier is de automatisch vertaalde tekst.

HARRISONVILLE, Mo. – We vernemen dat de eerste metro-gezondheidswerker een ernstige allergische reactie op het COVID-19-vaccin heeft ondergaan.

De gezondheidswerker van Cass County kreeg de Moderna-injectie eind december, kreeg een black-out en belandde op een ventilator. Wat er met haar is gebeurd, is een waarschuwend verhaal, met belangrijke informatie die iedereen zou moeten weten.

Chavonya Littlejohn zat op de eerste rij bij de pandemie. Ze is een teamleider voor toegang tot patiënten bij het Belton Regional Medical Center. Meteen na Kerstmis besloot ze haar kans te wagen om het Moderna COVID-19-vaccin te krijgen.

Sommige metrobewoners maken zich zorgen over een eerlijke verdeling van het COVID-19-vaccin 

“Ik dacht beter na om mijn gezin te beschermen, ik zou waarschijnlijk moeten proberen om dit te krijgen,” zei Littlejohn.

Maar zoals velen was ze zenuwachtig. In 2019 had Littlejohn een ernstige allergische reactie op MRI-contrastkleurstof. Dat, in combinatie met wat ze in een vaccinbrochure las, dwong haar een paar dagen te wachten voordat ze zich liet vaccineren.

‘Mijn familie heeft vragen, en ik heb vragen. Ik wilde wat onderzoek doen, ‘zei ze.

Hoewel ze niet alle antwoorden kon vinden, voelde ze zich goed genoeg om op 29 december een injectie te krijgen. Maar binnen enkele minuten voelde haar borst warm aan en ze had overal jeuk.

Metro-gezondheidswerkers krijgen een tweede dosis COVID-19-vaccin 

“Ik keek naar mijn arm, en ik dacht: ‘Oh mijn god.’ Het is rood. Dus ik heb een van de verpleegsters afgevlagd, ‘zei Littlejohn.

Littlejohn herinnert zich dat hij naar de eerste hulp liep en toen een zwerm dokters en verpleegsters zag. Ze kreeg een paar EpiPen-injecties en daarna infusen.

‘Het werd steeds erger. Mijn gezicht zwol op. Mijn lippen zwollen op, ‘zei ze.

Alles werd zwart.

Ze werd meer dan 30 uur later wakker, verslaafd aan een ventilator in een onbekende omgeving. Littlejohn was naar het Research Medical Center gebracht, waar ze drie dagen verbleef.

“Ze beschouwen het beslist als een anafylactische reactie. Anafylactische shock is wat het was, ”zei Littlejohn.

Symptomen die u kunt ervaren nadat u een COVID-19-vaccin heeft gekregen 

Littlejohn werkt samen met een grote nationale firma, gespecialiseerd in gevallen van vaccinatieschade.

Op dit moment komt het COVID-19-vaccin onder zijn noodtoepassing niet in aanmerking voor standaardvaccinatie van letsel via de rechtbank.

In plaats daarvan is uw enige optie als u ziek wordt of zelfs overlijdt aan het vaccin, het indienen van zogenaamde ‘ tegenmaatregelen’ . Het vermindert ook de tijd die u hebt om een ​​claim in te dienen, van drie jaar met andere vaccins tot één jaar.

‘U zult geen advocaat hebben die u vertegenwoordigt. Je gaat gewoon een formulier invullen. Ze gaan naar uw medische dossiers kijken, niet naar een rechter, maar naar een administrateur, en als ze niet denken dat uw letsel door het vaccin werd veroorzaakt, is dat het einde. Er is geen beroep of enige manier om deskundige getuigen te brengen, wat we zouden doen in de reguliere vaccinrechtbank, ”zei Anne Toale, een advocaat bij Maglio, Christopher en Toale.

Toale en anderen die gespecialiseerd zijn in vaccinletsel, vechten nu om dat te veranderen. Maar het is geen eenvoudig proces. Het vereist lagen van federale veranderingen.

Moet ik een COVID-19-vaccin krijgen als ik het virus heb gehad? 

Ondertussen bereidt Littlejohn zich voor om weer aan het werk te gaan. Zelfs na alles wat ze heeft meegemaakt, wil ze nog steeds dat anderen overwegen om het COVID-19-vaccin te krijgen.

‘Wees aarzelend en doe uw due diligence. Maar ik denk dat het vaccin waarschijnlijk een goede zaak is, omdat het ons net als de maskers zal helpen. Het zal ons helpen terug te keren naar een normaler leven, ‘zei Littlejohn.

Littlejohn heeft een rapport ingediend via wat VAERS wordt genoemd , het federale rapportagesysteem voor bijwerkingen van vaccins. Iedereen met ernstige reacties zou hetzelfde moeten doen.

Wat er met haar is gebeurd, is zeldzaam. Ter referentie: het Health System van de University of Kansas en de gezondheidsafdelingen van de Wyandotte County Unified Government hebben tot nu toe samen 10.000 schoten gegeven, zonder ernstige reacties.

‘We zien het gewoon niet. Dat is de waarheid. Vaccins – Pfizer, Moderna – veilig. COVID – niet veilig, ”zei dr. Steven Stites, longarts en specialist in intensive care van de University of Kansas Health System.

Volgens de CDC komt iemand die een ernstige allergische reactie ervaart, niet in aanmerking voor de tweede dosis van het Moderna- of Pfizer COVID-19-vaccin. Littlejohn krijgt dus geen nieuwe vaccinatie.

Dokters in Kansas City dringen er bij de inwoners van Black op aan om een ​​vaccin te krijgen 

Woordvoerster Christine Hamele van HCA Midwest Health vertelde FOX4:

“In overeenstemming met nationale gegevens zoals gerapporteerd door de Centers for Disease Control, zijn bijwerkingen op de COVID-19-vaccins zeldzaam. Vanwege de privacywetgeving van HIPAA kunnen we geen specifiek commentaar geven op deze situatie, maar hieronder staat onze verklaring:

‘Tijdens de COVID-pandemie was onze topprioriteit de veiligheid van onze collega’s en patiënten. Onze vaccinklinieken volgen door de CDC aanbevolen veiligheidsmaatregelen om de veiligheid van onze collega’s te waarborgen, inclusief monitoring ter plaatse na hun vaccinaties, medicatie en uitrusting ter plaatse (zoals epinefrine en antihistaminica) en 24/7 toegang tot SEH-zorg.

‘Hoewel collega’s niet hoeven te worden gevaccineerd, moedigen onze besmettelijke ziektedeskundigen en die van de CDC vaccinatie sterk aan als een cruciale stap om individuen tegen het virus te beschermen. In overeenstemming met de richtlijnen van de CDC, dringen we er ook bij iedereen met een voorgeschiedenis van allergische / anafylactische reacties op aan om hun huisarts te raadplegen alvorens te beslissen om het vaccin te krijgen. Iedereen die een bijwerking heeft op een mRNA COVID 19-vaccin of een van de componenten ervan, mag het vaccin op dit moment niet krijgen. ”

Moderna heeft FOX4’s verzoek om commentaar over deze zaak niet beantwoord. De website waarschuwt echter dat iedereen met een voorgeschiedenis van ernstige allergische reacties zijn zorgverlener moet raadplegen voordat hij het vaccin krijgt en dat iedereen met een voorgeschiedenis van allergische reacties op polyethyleenglycol dit COVID-19-vaccin niet mag krijgen.

Geneesmiddelen met PEG zijn onder meer laxeermiddelen, paracetamol (dwz Tylenol), sommige allergiemedicijnen en opioïden.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)