De Noorse gezondheidsfunctionarissen zeiden vorige week dat ze onderzoek deden naar de dood van 23 oudere mensen die stierven kort nadat ze het vaccin hadden gekregen , en hadden bevestigd dat 13 daarvan rechtstreeks verband hielden met het vaccin.

Vandaag meldde Bloomberg dat het aantal sterfgevallen waarnaar in Noorwegen wordt onderzocht, is gestegen tot 33 en dat dit allemaal is gebeurd bij mensen in de leeftijd van 75 tot 80 jaar. Volgens Bloomberg zei Camilla Stoltenberg, hoofd van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid, op een persconferentie vandaag:

“Het is belangrijk om te onthouden dat elke dag ongeveer 45 mensen overlijden in verpleeghuizen in Noorwegen, dus het is niet vanzelfsprekend dat dit een oversterfte vertegenwoordigt of dat er een oorzakelijk verband is.”

Het Noorse Geneesmiddelenbureau vertelde Bloomberg eerder dat alle sterfgevallen plaatsvonden bij mensen die het Pfizer-BioNTech-vaccin kregen, dat tot vrijdag het enige COVID- vaccin was dat was goedgekeurd voor gebruik in Noorwegen.

Het Noorse Instituut voor Volksgezondheid, dat oorspronkelijk voorrang had gegeven aan ouderen voor het vaccin, heeft sindsdien zijn advies herzien om aan te dringen op meer voorzichtigheid bij het vaccineren van ouderen, vooral bij ouderen met onderliggende aandoeningen.

Het instituut vertelde Bloomberg dat “voor degenen met de meest ernstige kwetsbaarheid, zelfs relatief milde bijwerkingen van vaccins ernstige gevolgen kunnen hebben. Voor degenen die sowieso een zeer korte resterende levensduur hebben, kan het voordeel van het vaccin marginaal of irrelevant zijn. ”

Het instituut ook toegelaten tot Global Times dat de klinische proeven die resulteerde in geval van nood de goedkeuring van het vaccin opgenomen “heel weinig mensen boven de leeftijd van 85”, maar voegde eraan toe “we gaan ervan uit dat de neveneffecten grotendeels hetzelfde bij ouderen als bij zal zijn personen ouder dan 65 jaar. ”

Volgens de Global Times zei een immunoloog uit Beijing die om anonimiteit vroeg, dat de mRNA-vaccins niet veilig waren gebleken voor grootschalig gebruik of voor het voorkomen van infectieziekten . Hij merkte op dat mensen ouder dan 80 een zwakker immuunsysteem hebben en zei dat ze het vaccin niet zouden moeten krijgen, maar in plaats daarvan medicijnen zouden moeten nemen om hun immuunsysteem te verbeteren.

Ondertussen meldden The BMJ en andere nieuwsuitzendingen vorige week dat het Paul Ehrlich Instituut in Duitsland 10 sterfgevallen onderzoekt bij mensen in de leeftijd van 79 tot 93 jaar die stierven kort na het ontvangen van het COVID-vaccin .

Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen blijven aandringen op COVID-vaccinaties in verpleeghuizen, ondanks de groeiende weerstand onder verpleeghuismedewerkers om het vaccin te nemen.

Tot nu toe is er geen bericht over enig onderzoek naar de dood van 29 ouderen in een verpleeghuis in New York. Volgens een nieuwsbericht van 9 januari van Syracuse.com, vaccineerde een enkel verpleeghuis in de staat New York vanaf 22 december 193 inwoners en meldde vervolgens 24 sterfgevallen binnen een tijdsbestek van een paar weken.

De faciliteit schreef de sterfgevallen toe aan een COVID-19 “uitbraak”, ook al waren er geen COVID-19 sterfgevallen in verpleeghuizen in de hele provincie “totdat de eerste drie doden … werden gemeld op 29 december.”

Gezondheidsfunctionarissen in Florida en de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention onderzoeken de dood van een 56-jarige arts die 15 dagen na het krijgen van het Pfizer-vaccin stierf aan een zeldzame auto-immuunziekte. Een wetenschapper van Johns Hopkins vertelde de New York Times dat het een “medische zekerheid” was dat het overlijden verband hield met het vaccin van Pfizer.

De Amerikaanse Food and Drug Administration onderzoekt tal van ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie, bij gezondheidswerkers die het vaccin hebben gekregen.

Zondagavond riepen gezondheidsfunctionarissen in Californië op tot een pauze van het gebruik van een enorme partij van Moderna’s COVID-vaccin vanwege het “hoger dan normaal aantal mogelijke allergische reacties”. Zoals The Defender vanmorgen meldde , beveelt de beste epidemioloog van Californië, Dr. Erica S. Pan, aanbieders aan om de toediening van lot ‘041L20A’ van het Moderna COVID-vaccin te onderbreken.

Volgens de laatste cijfers, bijgewerkt op 7 januari, van het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), zijn in de VS 66 sterfgevallen gemeld die mogelijk verband hielden met een COVID-vaccin. Er wordt geschat dat slechts 1% van de vaccinletsels wordt gerapporteerd aan VAERS.

Iedereen die een verwonding of overlijden vermoedt in verband met het COVID-vaccin, of een vaccin, kan naar de VAERS-website gaan en een rapport indienen.