Gezonde 17 jarige atleet kan nog nauwelijks lopen na toediening van Pfizer vaccin

Een dag nadat Everest Romney het COVID-vaccin van Pfizer-BioNTech had gekregen, werd hij ziek. Vijf dagen na zijn vaccinatie werd de 17-jarige in het ziekenhuis opgenomen toen artsen twee bloedstolsels in zijn hersenen ontdekten.

De moeder van Everest, Cherie Romney, vertelt Robert F. Kennedy Jr. van de Children’s Health Defense dat haar zoon, een basketbalspeler op de Corner Canyon High School in Draper, Utah, een zeer gezond atletisch kind was dat midden in het rekruteringsseizoen zat voor zijn schoolbasketbalteam.

Nu kan de tiener nauwelijks lopen.

Binnen 24 uur na het krijgen van het vaccin begon Everest een “exorbitante hoeveelheid” pijn en zwelling in zijn nek te ervaren die aan dezelfde kant ontstond als waar hij het vaccin had gekregen. Cherie bracht haar zoon naar de kinderarts, die vaststelde dat de tiener een spier verrekt had en hem in een nekbrace plaatste.

De dokter was “nogal afwijzend”, zegt Cherie. “We werden naar huis gestuurd”.

Maar binnen 24 uur na het bezoek van de dokter kreeg Everest “een van de ergste migraine-aanvallen die hij ooit heeft gehad”. Die hield enkele dagen aan, voordat Cherie haar zoon naar de eerste hulp bracht.

Everest, die sindsdien is ontslagen en in stabiele toestand verkeert, werd gediagnosticeerd met twee gevallen van cerebrale veneuze sinustrombose, een zeldzaam type bloedstolsel dat voorkomt dat bloed uit de hersenen wordt afgevoerd.

Cherie’s man, die het Moderna-vaccin kreeg, had een soortgelijke ernstige bijwerking. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen met een longinfarct en verloor ongeveer een kwart van zijn longen, voorgoed, zegt Cherie. Een röntgenfoto toonde aan dat hij meer dan 100 bloedstolsels in zijn longen had, zegt ze. Hij is sindsdien ook ontslagen en is in stabiele toestand.

Cherie vertelt Kennedy dat ze niet anti-vaccin is, maar ze moedigt anderen aan om de voordelen af te wegen tegen de mogelijke risico’s wanneer ze beslissen of ze het COVID-vaccin willen krijgen of niet.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.