Gewicht verliezen en gelukkig en gezond worden? Dit voedsel vermijd je best

🕒 Leestijd: 2 minuten
bron https://www.youtube.com/watch?v=yEruC-FMuUw

In deze YouTube-video bespreekt Jessie Inchauspé hoe het eten van zoete ontbijtproducten kan leiden tot pieken in de bloedsuikerspiegel en glycatie, wat uiteindelijk kan leiden tot rimpels. Ze stelt voor om zoete ontbijtproducten zoals granola, vruchtensap, gebak en zoete havermout te vermijden en in plaats daarvan te kiezen voor hartig ontbijt gebouwd rond eiwitten om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en energie gedurende de dag te behouden.

Glycatie en hoe het de huid beïnvloedt

Glycatie is een proces waarbij suikers reageren met eiwitten en vrije radicalen creëren, die de huidcellen kunnen beschadigen. Dit kan leiden tot de vorming van dermatologische problemen zoals rimpels en verslapping van de huid. Het eten van zoete voedingsmiddelen kan de bloedsuikerspiegel verhogen en glycatie versnellen.

Vermijd zoete ontbijtproducten

Het consumeren van zoete ontbijtproducten kan leiden tot snelle stijgingen en dalingen in de bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot vermoeidheid en schommelingen in de honger gedurende de dag. In plaats daarvan raadt Jessie Inchauspé aan om te kiezen voor hartig ontbijt met eiwitten, wat kan helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de energie gedurende de dag te behouden. Voorbeelden van hartige ontbijten zijn onder meer eieren, avocado’s, tofu, bonen en groenten.

Het eerste ontbijt van de dag kan hongergevoelens beïnvloeden

Studies hebben aangetoond dat de eerste maaltijd van de dag de hongergevoelens voor de rest van de dag kan beïnvloeden. Het switchen naar een goedkoper, toegankelijk en hartig ontbijt zoals zachtgekookte eieren of restjes kan een betere ervaring van de dag bieden. Het is ook belangrijk om voldoende eiwit en vezels in het ontbijt op te nemen om het gevoel van volheid te verhogen.

Hartige ontbijten kunnen nog steeds koolhydraten bevatten

Hartige ontbijten kunnen nog steeds koolhydraten bevatten als ze afkomstig zijn uit gezonde bronnen zoals groenten en volkoren granen. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam en moeten worden opgenomen in de voeding. Het is ook belangrijk om regelmatig de voedingswaarde-informatie te controleren voor alle voedingsmiddelen die worden geconsumeerd.

De kwaliteit van de eieren kan het nutritionele waarde beïnvloeden

Eieren zijn een belangrijke bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. De kwaliteit van de eieren kan echter het niveau van voedingsstoffen zoals eiwitten en omega-3 vetzuren beïnvloeden. De beste kwaliteit eieren zijn afkomstig van kippen die zijn gevoerd met een dieet dat rijk is aan diverse voedingsstoffen. Het is belangrijk om eieren te kopen van hoge kwaliteit om de gezondheidsvoordelen van deze voedingsmiddelen te maximaliseren.

Conclusie

Jessie Inchauspé beveelt aan om te kiezen voor een hartig ontbijt met eiwitten om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de energie gedurende de dag te behouden. Door zoete ontbijtproducten te vermijden en te kiezen voor gezonde bronnen van koolhydraten en eiwitten, kunnen mensen hun gezondheid verbeteren en hun huid beschermen tegen glycatie. Het is belangrijk om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit te kiezen om de voedingswaarde te maximaliseren en de gezondheidsvoordelen te vergroten.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.