Gevaccineerden moeten zich binnenkort opnieuw laten testen en in quarantaine

De Interministeriële conferentie Volksgezondheid heeft beslist dat ook mensen die volledig gevaccineerd zijn binnenkort verplicht kunnen worden zich te laten testen. Meer bepaald nadat zij een zogenaamd hoogrisico-contact hadden, moeten ze zich op dag 1 en dag 7 laten testen. Eventueel moeten ze ook in quarantaine.

Tot op heden waren mensen die volledig gevaccineerd zijn volledig vrijgesteld van elke verplichting om zich te laten testen op corona. Dat zal volgende week veranderen, zo besliste de Interministeriële conferentie Volksgezondheid. Het feit dat ook gevaccineerden nog besmet kunnen raken en besmettelijk zijn, zorgt voor een wijziging in het beleid.

Zo zullen ook gevaccineerden zich opnieuw verplicht moeten laten testen wanneer zij een tijdlang in de buurt zijn geweest van een persoon die besmet blijkt te zijn met het coronavirus. Na zo’n hoogrisico-contact moet men zich op dag 1 meteen laten testen. Wanneer die test positief blijkt, moet met sowieso in quarantaine, ongeacht of men volledig gevaccineerd is. Op dag 7 wordt opnieuw een test afgenomen, om te controleren of men uit quarantaine mag of ook nu niet positief test.

Bron: De Standaard

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.