Gevaccineerden maken de helft uit van Corona besmettingen in Keulen

Het is een opeenstapeling van gevallen die veel burgers en ook deskundigen zorgen baart. In Keulen zijn ten minste 1.789 mensen positief getest op Corona – na hun vaccinatie. Het hoofd van de volksgezondheidsdienst van de stad is ook bezorgd over deze ontwikkeling.

Volgens de officiële cijfers hadden woensdag 394.060 Keulenaars hun eerste vaccinatie tegen Corona gekregen, meldt Wochenblick. Op 12 mei waren 2.611 mensen positief getest. Op zondag (9 mei) waren het er nog steeds 3.444. Het explosieve feit is dat 1.789 van degenen die met het Coronavirus zijn besmet, reeds een vaccinatie hadden gekregen. Zoals gemeld door Bild waren tot zondag 1.335 mensen besmet ondanks het feit dat zij de eerste vaccinatie hadden gekregen en 454 ondanks het feit dat zij reeds de tweede vaccinatie hadden gekregen. Zo was de helft van de zondag in Keulen gemelde Corona-besmettingen te wijten aan mensen die reeds waren gevaccineerd.

Cijfers baren hoofd gezondheidsdienst zorgen

Hoewel het hoofd van de volksgezondheidsdienst, Johannes Nießen, probeert de mensen gerust te stellen en benadrukt dat mensen die ondanks vaccinatie besmet raken meestal slechts een mild verloop van de ziekte hebben, maakt hij zich toch zorgen. Hij zei tegen Bild: “Het feit dat je ondanks vaccinatie toch besmet raakt, is niet het normale geval. Deze cijfers baren me zorgen.”

Bovendien wordt benadrukt dat slechts een fractie van degenen die volledig gevaccineerd zijn, met het virus besmet zou raken. “Zolang het er zo weinig zijn, is wat er gebeurt beheersbaar. We blijven de situatie in de gaten houden, maar tot nu toe hebben deze gevallen geen gevolgen gehad voor ons vaccinatieschema,” aldus het hoofd van de gezondheidsdienst.

Meer Corona-gevallen door stijgend aantal vaccinaties

Het Robert Koch Instituut verklaarde dat de vaccins een goede effectiviteit hadden. Toch kan ondanks de vaccinatie een infectie optreden, aangezien de vaccinatie geen 100 procent bescherming biedt. Bovendien zou het effect van de eerste vaccinatiedosis pas tien tot 14 dagen na de toediening ervan beginnen en zou volledige bescherming pas ongeveer twee weken na de tweede vaccinatie worden bereikt.

De momenteel veronderstelde beschermende werkzaamheid van de verschillende Corona-vaccins varieert van 95% voor Biontech/Pfizer, 94% voor Moderna tot 70 à 86% voor AstraZeneca en 66 à 85% voor het vaccin van Johnson and Johnson. Statistische analyses hebben echter reeds aangetoond dat een hoge vaccinatiegraad ook het aantal coronagevallen en -doden doet toenemen.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.