Gevaccineerden lopen meer kans op besmetting van Corona varianten dan niet-gevaccineerden

Uit een studie van de universiteit van Tel Aviv is gebleken dat een Zuid-Afrikaanse variant van het Coronavirus meer voorkomt bij mensen die met het Pfizer vaccin zijn ingeënt, dan bij niet-ingeënte mensen.

Uit de studie bleek dat de B.1.351-variant van het virus acht keer meer werd aangetroffen bij gevaccineerde personen  – 5,4 procent tov 0,7 procent – dan bij degenen die niet waren gevaccineerd. Clalit Health Services, een vooraanstaande Israëlische gezonheidszorg, werkte ook mee aan de studie.

“We vonden een onevenredig hoger percentage van de Zuid-Afrikaanse variant onder mensen die gevaccineerd waren met een tweede dosis, vergeleken met de ongevaccineerde groep,” zei Adi Stern van de Universiteit van Tel Aviv. “Dit betekent dat de Zuid-Afrikaanse variant tot op zekere hoogte in staat is om de bescherming van het vaccin te doorbreken.”

In de studie werd gekeken naar 400 mensen die ten minste één injectie met het Pfizer/BioNTech-vaccin hadden gekregen en de COVID-19-variant hadden opgelopen, en werden zij vergeleken met eenzelfde aantal mensen die besmet waren en niet waren gevaccineerd.

“Het is de eerste studie in de wereld waaruit blijkt dat het vaccin minder effectief is tegen de Zuid-Afrikaanse variant, in vergelijking met zowel het oorspronkelijke virus als de Britse variant,” zei professor Ran Balicer, directeur van onderzoek bij Clalit, volgens nieuwsberichten.

Stern zei dat de bevindingen van de studie als een verrassing kwamen.

“Gebaseerd op patronen in de algemene bevolking, zouden we slechts één geval van de Zuid-Afrikaanse variant hebben verwacht, maar we zagen er acht,” vertelde Stern aan de Times of Israel.

“Deze voorlopige bevindingen maken het noodzakelijk om nauwlettend te blijven toezien op de verspreiding van deze stam in Israël, waarbij de noodzaak van epidemiologische monitoring en systematische sequencing wordt benadrukt, om verdere verspreiding van de Zuid-Afrikaanse variant in Israël in te dammen.”

De Zuid-Afrikaanse variant was goed voor minder dan één procent van alle COVID-19-gevallen in Israël, meldde AFP, onder verwijzing naar de studie.

“Dit betekent dat het Pfizer-BioNtech vaccin, hoewel zeer beschermend, waarschijnlijk niet hetzelfde niveau van bescherming biedt tegen de Zuid-Afrikaanse (B.1.351) variant van het coronavirus,” zei de studie.

Israël heeft daarnaast een zogenaamd “vaccinpaspoort”-systeem ingevoerd dat mensen die zijn gevaccineerd privileges verleent boven personen die niet zijn gevaccineerd. Dergelijke systemen zijn bekritiseerd door burgerrechtengroeperingen, die zeggen dat het een inbreuk zou zijn op de rechten van mensen, waaronder privacy, en dat het mogelijk een tweeledig klassensysteem zou creëren van gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen.

The Epoch Times heeft contact opgenomen met Pfizer voor commentaar.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.