Getuigenis zorgkundige L uit Hillegom NL: “Ik ben bang dat ze zonder te vragen gaan vaccineren”

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Op mijn afdeling was (zoals het management het noemde) er een Corona uitbraak. 2 cliënten (van de 13) waren positief getest. Ik heb nergens gezien dat ze toestemming vroegen aan cliënt niet maar ook niet aan familie. De cliënten zijn niet allemaal wilsbekwaam. De cliënt die ik sprak die had vernomen dat een collega had gewijgerd om te laten testen.. toen zei hij dat hij ook helemaal geen test wilde ondergaan.

Wij waren allemaal verplicht ons te laten testen. Ik was zo verbouwereerd dat ik het gedaan heb maar achteraf voel ik mij hier niet fijn bij. Ik had dit niet gewild. Net als die cliënt.

Nu wil ik ook geen vaccin dus begon ik ook bij hem te polsen. Hij geeft aan dat hij dit vaccin ook niet wil. Ik weet niet wat ze gaan doen. Maar ik ben bang dat ze zonder te vragen gaan vaccineren.

Help…wat kan ik doen?!

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)