Getuigenis zorgkundige: Het baart me zorgen dat mensen waarvan je voelt dat ze met de waarheid komen, gewoon de mond worden gesnoerd.

🕒 Leestijd: 2 minuten

Ik werk in de zorg bij mensen met een beperking. We zijn nu al een jaar bezig in het ‘nieuwe normaal’.
Eerst hadden we geen maskers om mee te werken. In volle ‘crisis’ moesten wij wachten op materiaal. De maskers moesten we dan zelf maken uit stof. Dan kregen we blauwe chirurgische maskers.. en nu zijn we verplicht om die witte ffp2maskers te dragen.

Het coronavaccin: ik wil dat niet. Bewindvoering die zonder nadenken voor de bewoners beslist dat ze het vaccin moeten nemen. Verschrikkelijk. Zij snappen heel deze soep waarin we zijn beland niet. Sommige mensen kunnen niet lezen. Ze kijken op naar mensen die op tv komen. Alles wat in de krant en op het nieuws komt nemen zij aan voor waarheid.

Als je dan familie van een bewoner aan de deur hebt staan zeggen die letterlijk: “tzijn de zotten die geen vaccin zullen nemen”.

Hoe komen mensen erbij dat dit dé oplossing is?
Hierbij ga ik mijn eigen grens voorbij door in mijn positie als begeleider neutraal te zijn, wat van mij verwacht wordt. Ik moet hen inlichten, familie opbellen, de vaccinatiedag helpen voorbereiden terwijl ik dit allemaal niet wil. Maar ik wil graag voor deze mensen blijven zorgen dus ik zoek een middenweg.

Ik ben opgelucht dat ik nog “nee” kon zeggen op het vaccin maar voel me in een rare positie. Wat als ze mij onverantwoord gaan vinden?

Hoe absurd is het dat er artikels worden gepost:” er was geen griep dit jaar”. Mensen geloven alles wat op tv komt. Er ontstaan ruzies als je er iets over wil zeggen, als je een eigen mening hebt.

Ik voel af vanaf het begin van mei 2020 dat het belangrijk is om gezond te leven. Daar wordt helaas niet veel reclame over gemaakt. Vitamine D3, C en zink zijn belangrijk!
Op het werk laat zette ik al vaak de ramen open, ook tijdens de winter. Verluchten en handen wassen met zeep is best ok. Maar nog eens ontsmettingsgel gebruiken? Dat is niet goed. De goede bacteriën op je handen gaan er ook aan kapot.

Ik voelde dat ik de nieuwsbladen niet meer moest volgen. En iets waarvan ik al meteen heel zeker was: het vaccin niet nemen, hoe hoog de emotionele druk ook wordt.

Het doet me ook denken aan de joden in de 2 de wereldoorlog. Als je op den duur niet mee wilt of kan met de trein zal je beginnen opvallen. Je krijgt een ster op de kledij en vanalles zal voor jou moeilijk gaan of ontnomen worden.

Alles draait tegenwoordig om corona. Alle andere ziektes, hongersnoden, enzoverder: wordt niet over gesproken.
Ik probeer het nieuws niet meer te volgen. Het baart me zorgen dat mensen waarvan je voelt dat ze met de waarheid komen, gewoon de mond worden gesnoerd. Artsen mogen niet vrijuit spreken, mogen geen andere mening vormen. Ze worden uitgescholden voor “gevaarlijk” of een “anti-vaxxer”.

In het afgelopen jaar hebben wij op onze afdeling nog geen enkel geval van corona gehad. Hooguit iemand met een snotneus. De hoogdringendheid van zo’n vaccin klopt ook niet. Heel erg dat ze op zo’n korte tijd dit in iedereen hun lichaam willen rammen. De maatregelen zijn absurd. Op de duur weet je niet wie je nog kan vertrouwen. Op de duur wil je ook niks zeggen om conflicten te vermijden.

Ik zie contacten vervagen en kapotgaan puur omdat mensen angstig geworden zijn van elkaar.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

7 gedachten over “Getuigenis zorgkundige: Het baart me zorgen dat mensen waarvan je voelt dat ze met de waarheid komen, gewoon de mond worden gesnoerd.

 • 5 maart 2021 om 18:22
  Permalink

  Ik vind uw reactie heel moedig! Het is effectief zo dat je ‘ruzie’ krijgt met mensen als je zegt dat je geen vaccin wil, dat je je vragen stelt bij heel de aanpak, enz… Ik heb zo al persoonlijke vriendschappen zien verdwijnen. Je wordt als paria behandeld en inderdaad versleten als anti-vaxxer. Ik ben nochtans niet tegen vaccinatie, maar ik wil geen experimenteel vaccin, ik ben geen experiment maar een mens van vlees en bloed met een eigen kijk en mening op heel deze ‘pandemie’.
  Dankjewel voor uw getuigenis!

  Beantwoorden
  • 7 maart 2021 om 02:43
   Permalink

   Het is niet moedig, ze praat over zaken waar ze niet veel vanaf weet helaas. De reden dat er nog geen corona is geweest op haar werkplek is puur geluk. Het is als een man die van een gebouw sprint en zichzelf wijsmaakt in lucht.
   So far so good
   So far so good
   Het gaat niet om hoe je valt maar om hoe je landt.

   Beantwoorden
 • 7 maart 2021 om 08:14
  Permalink

  Blij om te lezen dat mensen zelf nog kunnen nadenken. Het voorbeeld van de WW|| gebruik ik ook vaak in een gesprek, triestig maar waar. Zolang het vrijwillig nemen van het vaccine bestaat zal ons gezin als laatste in de rij staan of zelfs weg lopen van die rij als er geen wetten worden door gevoerd die het vaccineren verplicht maakt. Ben en blijf sceptisch op heel het gebeuren zeker als we thuis C19 hebben gehad en terug hersteld waren na 3 á 4 dagen exl. smaak en ruik verlies dat na 6 weken terug was. Geen test meer voor ons en geen vaccine. Een idee om gelijkgestemden te herkennen op straat of het werk in de trein of bus door een herkenning door bv een stom stukje grijze ducktape op je jas of t-shirt te plakken zou fantastisch zijn en zou ons meer verbinden dan ooit mocht deze trend opduiken. Dan komen we er achter dat er maar weinig mensen achter dit beleid staan, maar het individuele aspect is nu te groot om een ander geluid te delen met iedereen zeker omdat de media een ander geluid laat horen. Met als gevolg dat vele familie’s en vrienden uit elkaar gedreven worden door voor- en tegenstanders.

  Beantwoorden
 • 7 maart 2021 om 13:11
  Permalink

  Het is gratis nderdaad jammer dat de meeste onder ons al langer voelen dat er rond heel deze heisa pandemie niks van klopt, en dat uit vrees voor vernederd te worden zich zelf saboteren en zich zelf isoleren op emotioneel gebied , wordt je hierdoor onstabiel en creëer je een wereld van onzekerheid, angst en verdriet, ik zou zeggen wees jezelf mensen ongeacht wat een ander denkt, alleen dan kan je je iets of wat vrij voelen en voelde bevrijdend je gedacht te zeggen , zet je verwachtingen niet te hoog in want dat zorgd meestal voor de hoogste graad van teleurstelling , ik had al 5 boetes gehad van het niet dragen van een maskers , ik had de dienst ( parket) de brieven terug gestuurd met de stelling van de grondwet overtredingen , en dat ik het grondig beu aan het geraken ben dat mensen in een positie worden gezet als samenzwerings theorie , David Icke had altijd al gelijk men gaat om den duur mensen verplichten zich te laten vaccineren al moeten ze onze vrijheden afnemen , zie op Londonreal.com , en eppesiods David Icke , een man die zulke regeringsleiders onderzoekt en de achtergrond daarvan zeer de moeite en al lang geen theorie meer , maar een vette fact . Om af te ronden wees jullie zelf , men zegt je bent alleen , maar kom buiten en je zult merken dat je omringd bent door mensen , en men ontdekt de elusie van Alleen zijn 😉 het tegenovergestelde is eerder waar , daarom ze met heel deze covid zoveel moeite steken. Om dag merkt n dag uit 24 op 7 ons te brainwashen in hun computer-simulatie elusie , en denk erom dat niet elke agent akkoord gaat met deze beslissingen ze zeggen dikwijls zelf dat ze zwaar in de gaten worden gehouden , en dat niet elke agent op staat voor vaccinaties , deze mensen zijn ook maar mensen , net als deze dokters zijn er ook agenten , die het dubbel zo moeilijk hebben hun menig te uiten , echt ik heb respect voor hun , zij die nog de normen en waarden van de medemens respecteren .

  Beantwoorden
 • 8 maart 2021 om 18:34
  Permalink

  Sjonge Roy, je blaast hoog van de toren. Beter niet reageren dan op zo’n manier. Ik vind het een goed getuigenis van iemand die verstandig is en zich een weg zoekt in dit verziekt klimaat (van stupidity) met het hart op de juiste plaats en ik wens die zorgkundige te bemoedigen. Je hebt m’n morele steun, ik ben blij dat er zo’n mensen zijn als jou. Ik hoop dat je het volhoudt. Nooit verloochenen aan je gezonde principes. Neutraliteit is niet het belangrijkste, wel je verantwoordelijkheid nemen en je geweten volgen. Bedankt voor je getuigenis.

  Beantwoorden
  • 28 maart 2021 om 21:30
   Permalink

   Beste Martine,

   Ik hou ervan om je eerlijke en oprechte reacties te lezen. Ook al mijn steun voor diegenen die vanuit hun hart de waarheid spreken. Knuffel

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.