Getuigenis: We zijn knettergek geworden

🕒 Leestijd: 2 minuten

Vorige week was het zover. Een collega die blijkbaar graag dagelijks een stok in neus en keel laat duwen, test positief d.m.v. een sneltest (vrijwillig op het werk). Hem wordt gevraagd met wie hij heeft samengewerkt en hij wijst mij en een andere collega aan. We worden bij de chef geroepen en deze vertelt ons dat we in thuisquarantaine moeten gaan en dan 5 dagen later een test moeten doen. De collega geeft aan dat hij zich niet verplicht laat “testen” en krijgt te horen dat hij dan 5 dagen extra onbetaald thuis moet blijven. Ik heb gezwegen.

We zijn dan maar gegaan en hebben via WhatsApp contact gehouden of er één van ons daadwerkelijk ziek zou worden, wat natuurlijk niet het geval was.

Toen ik na 5 dagen nog steeds niet ziek was geworden, heb ik met de GGD-lijn gebeld en gevraagd of ik ook een “bewijs” zou meekrijgen wanneer ik positief danwel negatief bevonden werd. Nee, dat gaat niet, want dan zou ik namelijk dat bewijs kunnen gebruiken om mee op reis te gaan en daarvoor moet je echt een commerciële test laten doen (en daarvoor betalen). Mijn chef moet dus maar erop vertrouwen dat ik hem de juiste uitslag doorgeef. Dat was voor mij DE druppel. Ik heb dan ook geen test laten doen en ben dag 6 gewoon weer gaan werken.

De andere collega’s hebben de eerstvolgende werkdag nadat wij twee naar huis werden gestuurd een toespraak van de manager gehad; zij moesten zich allemaal over 5 dagen laten testen. Geen van hen heeft dat overigens gedaan en niemand is ziek geworden.

De chef kan ik niets kwalijk nemen; die volgt ook maar zijn orders uit. Gelukkig laat hij duidelijk merken dat hij er geen bal meer van gelooft. Dat hij zelf al eens “corona heeft gehad” en voor de kat z’n viool is moeten thuisblijven heeft daar ook veel mee te maken.

Wij werken met 5000 man onder één dak en niemand is er echt ziek geweest, wel zijn er een aantal vermoedens van positieve testen geweest. We lopen voor de vorm met een vod voor het gezicht (onder de neus, anders wordt het heel lastig werken) of met een spatscherm (velen dragen nu een pet waarvan de klep ervoor zorgt dat het scherm horizontaal boven het gezicht steekt).

Van de meerderheid van de collega’s en chefs komen dagelijks opmerkingen dat zij zich niet laten “vaccineren”, ook al zou dat ontslag betekenen.

Wij wachten met ongeduld tot het hele corona-kaartenhuis compleet in elkaar stort. Initiatieven zoals Artsen voor Vrijheid zullen daaraan absoluut bijdragen.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Getuigenis: We zijn knettergek geworden

 • 25 april 2021 om 01:32
  Permalink

  Bedankt voor je verhaal. maar je sluit af met;
  “Wij wachten met ongeduld tot het hele corona-kaartenhuis compleet in elkaar stort. Initiatieven zoals Artsen voor Vrijheid zullen daaraan absoluut bijdragen”.
  Maar het is nu juist aan jullie verplegend personeel, artsen, ic-medewerkers en ook de politie, om niet te “wachten” dat het voorbij is. De sleutel voor `n grote doorbraak ligt o.a bij jullie. Jullie hebben meer macht dan je misschien zelf denkt.
  U bent goed bezig door u te uiten, dank u wel hiervoor. Hoe meer de medische wereld openlijk de waarheid brengt, des te sneller we deze bizarre tijd achter ons kunnen laten.
  Vr. groet Noël.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.