Getuigenis Verpleegkundige R uit Deinze: “De meest besmettelijke ziekte op aarde is Coronahysterie, gecreëerd door experten”

🕒 Leestijd: 5 minuten

Als intensieve zorgen verpleegkundige, moeder, dochter, zus, vriendin, collega ben ik bezorgd, heel bezorgd over de manier waarop er met het zorgpersoneel en ander medewerkers omgegaan wordt met het virus en alles daarrond. Coronahysterie noem ik het. Ik heb nog nooit zoveel smetvrees gezien. Worden we niet elke dag bloot gesteld aan onzichtbare kiemen?
Bijna elke dag werden we overspoeld met emails over nieuwe regels, cijfers, wat te doen, wat mag en niet mag,… Het was 1 en al Covid, op het werk, thuis, in de samenleving, in de supermarkt, op de markt, op school, in de winkel,… Er was plots geen andere ziekte meer waaraan mensen konden sterven.

Organisatorisch was het ziekenhuis op korte tijd goed voorbereid om veel kritiek zieke patënten op te vangen. Ze hadden een goed uitgewerkt plan voor moest het nodig zijn.

In april, mei en juni hoorden we van artsen op dienst uitspraken zoals, ‘de storm komt nog’. ‘Het is stilte voor de storm’. De stilte was wanneer alle operatiezalen en poliklinieken werden gesloten, dus er was veel minder werk en er waren veel verpleegkundigen ter beschikking die ons hielpen. Sommigen hebben zelfs 3 maand thuis gezeten. We werden continu onder stress gehouden, we moesten ons voorbereiden op de storm en we moesten alert zijn. Volgens mij is er nooit een storm geweest en kwamen de zwaar zieke mensen met mondjesmaat binnen in het ziekenhuis. Er werden veel transfers van andere ziekenhuizen opgenomen.
Ik deed gewoon mijn job en verzorgde de mensen zoals ik zelf verzorgd zou willen worden. Of het nu een Corona(hysterie)tijd was of niet. Voor mij waren het wat meer (on)nodige verkleedpartijtjes. Veel collega’s zagen het anders en vonden het allemaal zo zwaar. Ok, een FFP2 masker gedurende lange tijd ophebben maakt het natuurlijk zwaar en ongezond.
Als het eens druk was of patiënten hadden heel zware kritieke zorgen nodig, dan was het nóg zwaarder. In andere tijden wisselen zware dagen en minder zware dagen toch ook elkaar af? Mn mening kon ik nergens kwijt. Ik zweeg, maar kookte vanbinnen en begreep er niets van.

Een week later nadat de storm aangekondigd was, was er nog geen storm, wel meer patiënten met Covid positieve test, respiratoire klachten en veel comorbiditeiten. Vanaf juni en juli, konden we weer wat ademen, maar werden we gewaarschuwd met een tweede golf, dat die wel zou komen. Heel de vakantieperiode en het begin van het schooljaar liepen mijn collega’s met stress, angst voor de tweede golf en kwaadheid op de mensen die de regels niet volgden. Ondermijnt stress ons immuunsysteem niet? Is het niet beter om ons in te lichten hoe ons immuunsysteem te versterken ipv ons te bestoken met angstberichten en uitspraken? Draagt het ziekenhuis eigenlijk echt zorg voor zijn personeel?

Dan kwam de zogenaamde tweede golf met exponentieel meer testen én meer Covid positief geteste gezondheidswerkers. Oei, maken we onszelf en de gezondheidswerkers niet ziek, zetten we de zorg niet continu schaak, met al die stress, angst, testen en quarantainemaatregelen? En zonder uitzicht om leuke dingen te doen in ons privé die ons stressniveau kunnen verlagen? Niet te doen.

Patiënten met Covid positieve test, zonder respiratoire klachten, maar die wel kritieke zorgen nodig hebben omwille van andere ziektes of operaties, werden opgenomen op de Covid intensieve zorgen, en geteld bij het aantal IZ opnames gelinkt aan Covid 19. Joepie, de cijfers gingen naar omhoog, goed voor de media, daar konden ze mee uitpakken en het volk bang maken dat als ze het niet veilig hielden, ze met heel hun gezin of alleen (nog erger voor alleenstaanden, maar ook voor gezinnen met kinderen en thuiswerkende mensen), in een verplichte quarantaine moesten.

Vanwaar komt dit geld allemaal ineens om zoveel testen uit te voeren.
Vanwaar komt het geld om onze overuren in bruto uit te betalen? Vanwaar komt het geld om extra personeel in te zetten op intensieve zorgen en andere afdelingen? Is er een coronasubsidiekas? Krijgen we meer subsidies als er meer coronapatiënten opgenomen zijn?

We krijgen via mail schouderklopjes en positieve berichten dat we een top team zijn met enorme flexibiliteit en kracht om door te zetten. We worden soms getrakteerd met fruit, koeken en ander lekkers. Heeft dit ook een andere reden?

Ik heb patiënten verzorgd, die na hun zware operatie, respiratoire klachten kregen, volgens artsen suggestief voor Covid. Die kregen 2 keer een stok in hun neus en waren opeenvolgend 2 keer negatief getest. De artsen wilden toch zeker zijn en deden een bronchoscopie bij die patiënten om een dieper staal te hebben. Nadat die test negatief was, waren ze er zeker van, dat de patiënt geen Covid had en dus geen andere mensen kon besmetten. Ik heb de indruk dat de PCR test niet zo betrouwbaar is. Ik vind het schandalig dat patiënten een invasiever onderzoek moeten ondergaan, ook al is de test meermaals negatief. Wie betaalt die bonchoscopie?

Een bejaarde meneer werd in een RVT, waar hij al een tijd zijn vriendin die er ook woonde, niet meer mocht zien omwille van Covid maatregelen, ook Covid positief getest. Die man zag het niet meer zitten en is uit het raam gesprongen waaraan hij complexe fracturen aan overhield en op intensieve zorgen moest opgenomen worden. Die man is ook meermaals getest in ons ziekenhuis en telkens negatief getest. De patiënt mocht uit isolatie, maar zal nooit meer kunnen stappen, zal hij zijn vriendin uit het RVT nog terug zien?… Zijn we met mensen bezig? Hoeveel vals positieve testen zijn er zo nog geweest? Hoeveel onnodige quarantaines zijn er opgelegd op basis van vals positieve testen?

Patiënten met zware pneumonieën én ernstige comorbiditeiten of fameuze voorgeschiedenis worden soms dagenlang aan de ECMO gelegd, met hoog risicio op ernstige complicaties. Sommigen sterven, anderen komen erdoor…. Goed of niet goed voor de sterfte/overlevingscijfers? Te zien hoe je het bekijkt.

Een deel van de post anesthesie zorg afdeling was ingericht als Covid Intensieve zorgen afdeling. Na een tijd kon die terug gesloten worden en kon de afdeling terug haar volledige capaciteit gebruiken. Bij sluiting werd alles (ook verpakt steriel materiaal) in de gele containers gegooid voor afvalverwerking. Niets mocht bewaard worden of langs de kant gezet worden gedurende een aantal dagen om dan opnieuw te mogen gebruiken. Alles moest vernietigd worden. Het waren een stuk of 10 volle afvalcontainers met ongebruikt materiaal. Schandalig, en andere ziekenhuizen of verzorgingsinstellingen moeten besparen?

In de eerste golf, mochten we ons FFP2 masker afzetten als we buiten de Covid eenheid gingen om te gaan ademen, drinken, een toiletbezoek te doen en te eten. Dan mochten we nog in de gangen lopen en onze collega’s aanspreken zonder proceduremasker, met een glimlach. Sinds juli draagt iedereen in het ziekenhuis een proceduremasker, en moeten we onze eigen CO2 continu inademen, ook als we de domme anderhalve meter wél kunnen bewaren. Waarom doet iedereen mee met deze onzin? groepsdruk, druk van de media, druk van de overheid, druk van beleidsvoerders? Mogen we nog mekaars mooie glimlach zien? De tafels in ons pauzelokaal zijn sinds oktober op een heel ongezellige wijze gezet. De deur van ons pauzelokaal wordt bekleed met affiches over hoeveel mensen er maximaal aanwezig mogen zijn, dat we verplicht een mondmasker moeten dragen als we niet aan het eten of drinken zijn, dat we onze plaats moeten ontsmetten,…. Waarom dit allemaal nú wel en toen ( van maart tot oktober) niet? Er wordt ons al zoveel afgenomen in de samenleving, nu ook zelfs het gewoon samen zijn met onze collega’s. Weten we nog waarom we een mondmasker moeten dragen, of zoals velen zo graag zeggen: het is verplicht, het moet, iedereen doet het, het is voor het virus, om niet besmet te geraken,… waarom is er een tweede golf gekomen als iedereen toch zo gelooft in het mondmasker en de maatregelen?

Corona is een onzichtbare vijand voor velen, maar niet voor mij!!! Stress en angst is een nog veel grotere vijand voor onze gezondheid.
Wat als er op termijn meer doden en zieken vallen door stress dan door Corona?

De meest besmettelijke ziekte op aarde is de Coronavrees, gecreëerd door experten…..

zucht…….

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Getuigenis Verpleegkundige R uit Deinze: “De meest besmettelijke ziekte op aarde is Coronahysterie, gecreëerd door experten”

  • 3 december 2020 om 20:56
    Permalink

    Jawadde ,als je dit leest word je op slag stil . Ik kan de auteur van dit bericht volkomen begrijpen . Hoe dan ook ,ik heb onnoemelijk veel respect voor al de mensen de zorgsector.

  • 16 december 2020 om 09:33
    Permalink

    Mensen uit de zorg zouden met hun verhaal naar buiten moeten komen op een plein met micro waar iedereen het kan horen

Reacties zijn gesloten.