Getuigenis verpleegkundige provincie Antwerpen

🕒 Leestijd: 2 minuten

Ik ben reeds meer dan 20j verpleegkundige en werk vooral op pediatrie en neonatologie in 2 ziekenhuizen.

Vanaf ongeveer begin 2020 is het voor maanden enorm (soms onverantwoord) druk geweest op de afdeling neonatologie. Dus veel opnames op die dienst … ! Zal wel bij het totaal aantal opnames in het ziekenhuis horen …

Pediatrie daarentegen was dan weer vrij rustig . Op die diensten , volgens collega’s, zeer weinig Cov . Positieve patiëntjes / mama’s . Ik werd uiteindelijk ook ingezet op de Cov- afdeling in beide ziekenhuizen . Vermits ik daar niet continu werk (en ook parttime) is mijn getuigenis op basis van mijn momenten daar en van persoonlijke bewuste opvolging via allerlei bronnen. De dagen op die diensten (in oktober ) waren niet druk qua patiënten maar hadden we zeker onze bezigheid tijdens de verzorgingstoer .

Tussenin konden we voldoende pauzeren.. het is niet de bedoeling (zo begreep ik ) om op de kamer de mensen gezelschap te houden ivm besmetting. Allen waren de patiënten boven 74j en tot 104 j (deze dame kon ook weer naar ‘huis’ zoals nog enkele andere. Allen hadden ze verschillende onderliggende aandoeningen waaronder vooral hart – en vaatziekten , diabetes , eerdere longaandoeningen.

Ik denk dat dit vergelijkbaar is met griep seizoenen in vorige jaren … Ik bekeek de cijfers die het ziekenhuis ons doorgaf (ging over 3 campussen) en deze waren niet pandemisch hoog !

Opvallend, maar dat kan menselijke fout zijn , waren alle cijfers voor bijna 2 weken exact het zelfde , behalve 1 dag tussendoor was even wat lager !? Ik veronderstel dat bij opnames, ontslagen, sterfte, deze zouden moeten fluctueren, maar dat is niet mijn werkgebied.

Ik kan wel zeggen dat ik , sinds mijn opleiding Orthomoleculaire , besef dat ik veel heb bijgeleerd en mijn vertrouwen in de klassieke geneeskunde grotendeels verloren ben. Dat medicatie die goed zou werken tegen het virus wordt in het ziekenhuis niet gegeven. Placebo bij kindjes mag niet meer … stel dat ze werken … !

Ik heb op de cov- afdeling nog te weinig gestaan om meer te schrijven maar … Wordt vervolgd …

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)