Getuigenis verpleegkundige: “Ik ben de leugens beu. 75% van de corona patiënten zijn dubbel gevaccineerd.

🕒 Leestijd: 2 minuten

Telefonische getuigenis van een verpleegkundige die anoniem wenst te blijven wegens dreigend ontslag.
(De redactie schrijft: Verpleegkundige M. wil graag haar verhaal aan ons kwijt, en niet omdat zij een ‘antivaxer’ is…”)

Verpleegkundige:

“Ik ben zelf gevaccineerd en dat was een bewuste keuze. Ik ben echter al die leugens daar rond beu. Het zouden allemaal niet-gevaccineerden zijn die in het ziekenhuis belanden? Laat me niet lachen. Bij ons in het ziekenhuis liggen niet veel coronapatiënten. Ik ga geen cijfers noemen, want dan is het makkelijk traceerbaar over welk ziekenhuis ik het heb, en dan zal er uitgezocht worden wie zijn mond durfde opendoen, en ik ben mijn werk nog niet beu. 75 procent van de coronapatiënten die momenteel bij ons opgenomen zijn, zijn dubbel gevaccineerden. …

Een vriendin en ex-collega van me hier in het ziekenhuis, is nu werkzaam in een groter hospitaal, waar ook meer coronapatiënten opgenomen zijn. Daar is de situatie vergelijkbaar. Van andere hospitalen heb ik geen weet, …

Veel patiënten zijn ook boos en teleurgesteld. Zij dachten dat ze door hun vaccin beschermd waren, en komen dan nog in het ziekenhuis terecht omwille van corona. Al hebben de meesten ook wel onderliggende aandoeningen, en hadden ze wellicht niet in het ziekenhuis terechtgekomen als ze voor de rest gezond waren. Het zijn ook voornamelijk oudere mensen die we zien.

Dat is denk ik niet onlogisch. Zij werden eerder gevaccineerd. In het nieuws lezen we nu dat de werking van de vaccins na een aantal maanden sterk afneemt. Zij waren wellicht enkele maanden geleden nog wel beschermd, maar nu niet meer. Sinds deze zomer zien we wel een opvallende toename van patiënten met trombose, hersentrombose, bloedingen en hartspierontstekingen. Enig verband met het vaccin mag echter niet gemaakt worden.

Patiënten zoeken vaak verbanden met het vaccin, maar als verpleegkundige mag je niet meegaan in dat verhaal. Doe je dat toch, dan loop je de kans je job te verliezen.

Dit zorgt voor heel veel wantrouwen tussen collega’s ook. Niemand durft nog te zeggen wat hij denkt, niemand weet van elkaar wat er gezegd wordt, wat er gaande is.

Als IC-afdelingen de stroom van coronapatiënten straks niet meer aankunnen, zal dat volgens mij niet de schuld van de niet-gevaccineerden zijn, maar wel door een personeelstekort.

Als je ziet hoeveel mensen in de zorgsector er al de brui aan gegeven hebben. Sommigen omdat ze de druk om zich te moeten laten vaccineren niet aankunnen, anderen omdat ze het kotsbeu zijn mee te moeten gaan in een verhaal dat niet de werkelijkheid is, nog anderen omdat de sfeer helemaal verknoeid is door het wantrouwen.”

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

4 gedachten over “Getuigenis verpleegkundige: “Ik ben de leugens beu. 75% van de corona patiënten zijn dubbel gevaccineerd.

 • 25 december 2021 om 11:23
  Permalink

  Ik zelf ben ook gevaccineerd en ja ik ben een wrak geworden.
  Als wist hoe mijn gezondheid ging verslechteren, dan had ik het nooit gedaan.
  En ja ik ga niet naar een ziekenhuis want ik hou er niet van.
  Ik ben één van die mensen die thuis verpleegd willen worden.
  Mijn beste vrienden zijn ook enorm verslechterd.
  Er zijn ook 2 dood gevallen. Ja ze zijn gevaccineerd. En ik begrijp deze verpleegkundige. Ik weet dat ze de waarheid vertelt.
  Enkel van mijn vrienden die gevaccineerd waren werden meerdere malen als niet gevaccineerd opgegeven. En deze werden gedwongen om te zeggen dat ze niet gevaccineerd zijn. Ik vind dit niet normaal. Ik heb mijn booster prik gehad en ik weiger nog meer te aanvaarden. Want ik was in zeer goede gezondheid en nu?? Een vogel voor de kat. Ik heb last van n
  Mijn hart, steken in mijn hart dagen lang pijn en ik kan niet meer nadenken. Vroeger was ik enorm snel van denken, ik liep elke dag 10 km. Weer is geen weer ik was weg. Samen met mijn vrienden. Maar nu kan ik met moeite big op staan, denken ga niet meer. Alles wat ik doe is wenen, wenen om de pijn, in mijn hart en hoofd. Ik vind het echt zeer geloofwaardig dat deze verpleegkundige zegt dat ze angst heeft. Mijn thuis Verpleegkundige zegt dat het niets met het vaccin te maken heeft en ja ze weigert hier iets over te zeggen. Soms wil ze wel zeggen maar ze zwijgt in alle talen.
  Nu vraag ik me af wat of wie zet deze mensen zo onder druk en waarom?? Ik vind dit vreselijk.

  Beantwoorden
 • 25 december 2021 om 11:35
  Permalink

  Wat ik wel weet is dat deze vrouw niet echt liegt, want mijn thuis Verpleegkundige staat ook doodsangsten uit als ik vraag waar lijn constante pijn vandaan komt. Ze geeft ontwijkende antwoorden, waarom?? Ik ga haar niet verraden want ik heb haar graag en ze doet echt haar best. Maar hoe zieker ik word hoe afstandelijker er word. Jammer want ze is nog piep jong en nu al zo reageren. Dat beloofd ook voor de toekomst. Ze is een jonge vrouw van 28 en ik denk dat ze het leed niet meer aan kan van deze patiënten te zien leiden. Ook zie ik de angst van zelf ziek te worden en ja ze heeft ook steken in haar hoofd al enkele weken en ze zou eigenlijk niet meer mogen werken. Maar ze doet het toch. En welke fact check is er gebeurd en door wie is deze betaald??

  Ik weet het mijn en iedereen heeft recht op hun mening.

  Beantwoorden
 • 27 december 2021 om 09:40
  Permalink

  Mijn nicht werkt ook in ziekenhuis , de meeste mensen die er nu liggen hebben hun booster gehad. Maar dat moet verzwegen worden ! Dat word voor veel mensen hun ondergang. En farma word maar rijker en rijker . De mens heeft niks geleerd uit de geschiedenis! Ze zetten 2 groepen mensen tegen elkaar op . Word allemaal wakker mensen en heb respect voor elkaar ,er is er maar 1 die hier lacht en dat is farma !!!!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 − 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.