Getuigenis van een directrice: het is genoeg geweest.

🕒 Leestijd: 3 minuten

Gisteren mochten we vernemen via de pers dat er een mondmaskerplicht zou ingevoerd worden voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. En dit ‘op basis van de cijfers die het CLB aanleverde’. Bij deze wil ik jullie dan ook weten dat ik stop met elke vorm van contacttracing, aangezien de cijfers misbruikt worden.

Ik doe al een jaar mijn best met de contacttracing, om de scholen veilig open te houden. Wat perfect lukt. De uitbraken die we zien, komen altijd van buitenaf (families, woonblokken, …) en stoppen ook meteen in een school als wij onze contacttracing gestart hebben.
Ik doe al een jaar mijn best om aan de mensen de maatregelen uit te leggen. Wetenschappelijke grond voor deze maatregelen is soms ver te zoeken, maar het wordt ons opgedragen en wij moeten volgen. En tot nu gaf ik steeds de richtlijnen mee zoals mij opgedragen werden.
Ik doe al een jaar mijn best om aan leerlingen, ouders, leerkrachten en zelfs mijn eigen gezin te zeggen “Nog even. Als je flink de maatregelen volgt, komt het snel in orde”. Maar dat is niet zo. Het was al van in het begin duidelijk dat dit virus een blijvertje was, en dat we gewoon moeten leren ‘ermee omgaan’. Als je dan nog verneemt dat in de hele vaccinatiestrategie geen doordachten keuzes gemaakt worden (leerkrachten mee als eerste vaccineren, preventie-medewerkers (medische equipes van CLB en arbeidsgeneeskunde) inschakelen in het vaccinatieprogramma (ipv de contacttracing) omdat zij de ervaring hebben met massavaccinatie (en begint niet over ‘de logistiek’, dat is perfect te regelen, ge moet het alleen willen), is de motivatie om nog verder te werken aan contacttracing ver zoek.
Ik doe al een jaar mijn best om voor mezelf te verantwoorden dat ik het ‘gewone’ CLB werk opzij schuif alsof ik mij alle vorige jaren maar met futiliteiten heb bezig gehouden. Ik krijg dit niet meer uitgelegd aan mezelf, er is geen balans meer tussen de geleverde inspanningen en de voldoening die ik er nog kan uithalen.

En het nieuws van gisteren kwam dan ook als een mokerslag: kinderen die al een jaar heel wat inspanningen leveren, worden alsnog gestraft. Awel, ze verdienen het niet, en ik wacht op de eerste leerkracht die écht opkomt voor zijn/haar leerlingen, in plaats van mee te gaan in de massa-hysterie die de media creëren.

 • 0.22% van alle leerlingen zit in QT: dit is, sinds januari, een nagenoeg constant cijfer.
 • 0.17% van de leerkrachten zit in QT: vergelijking met de vorige 6 weken schommelde het tussen 0.07 en 0.15%. Natuurlijk, als je van 1 lkr naar 2 stijgt, kan je dat in de kranten koppen als ‘ een stijging van 100% ‘ schrijven. Dat de sneltesten gebruikt worden en dat de algemene testcapaciteit gestegen is, wordt ook nergens in rekening gebracht.
 • 0.97% van de leerlingen zit in QT: dit is een stijging tov vorige week (toen was het 0.19%), maar in de weken ervoor schommelde dat tussen 0.40% en 0.75%.
 • 0.15% van de leerkrachten (allez, personeelsleden want het secreatriaat, de poetsploeg, … ze komen allemaal mee in deze cijfers) zit in QT. Vermoedelijk zijn er meer afwezige leerkrachten, NIET in QT, maar wel afwezig omwille van bvb (te lang) uitgestelde operaties. Dit is een kleine stijging, maar er waren voorheen nog periodes met “zoveel” leerkrachten in QT, zonder al te veel gevolgen. Mijn conclusie uit dit laatste cijfer is vooral: hoe zwak is uw onderwijssysteem als je nog geeneens 0.15% uitval kan opvangen. Dat zegt meer iets over de onderbemanning en de overbelasting van die personeelsgroep, dan dat het iets zegt over COVID-19.


Voorts worden positieven die als testresultaat duidelijk een ‘oude’ infectie hebben, meegeteld in de cijfers, want wij – CLB-artsen die duidelijk niet genoeg gestudeerd hebben op computers te overrulen- mogen de meldingen uit zorgatlas niet verwijderen.

Bij deze: het is genoeg geweest. Hiervoor heb ik niet gestudeerd, hiervoor wil ik niet ingezet worden, dit is niet meer te verantwoorden. Ik begrijp niet hoe anderen (‘beleidsmakers’) dit nog kunnen verantwoorden. Hoe zij nog kunnen leven met alle ‘collateral damage’, dat begrijp ik niet.

En hiermee heb ik niet gezegd dat dat COVID niet bestaat, wel dat het beleid hier niet goed mee omgaat.
En tot slot een kleine bedenking: als de kinderen echt dé motor zouden zijn, denk je dan niet dat alle kleuteronderwijzers en alle leerkrachten in het buitengewoon onderwijs al allemaal ziek waren geweest? Als er nu 2 plekken zijn waar afstand houden niet mogelijk is en waar je elke dag geconfronteerd wordt met snot en speeksel, dan is het daar wel.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

7 gedachten over “Getuigenis van een directrice: het is genoeg geweest.

 • 22 maart 2021 om 03:28
  Permalink

  Op de website ” hoe-erg-is-corona-echt.be , vind U de naakte cijfers over de coronacrisis.
  In gans België zijn er na 1 jaar ” coronacrisis ” , in de categorie MIN 65 jaar ,
  ( dat is de totale beroepsbevolking, alle kinderen en adolescenten)
  1384 overlijdens MET een positieve PCR test op 9 288 163 landgenoten.
  Dat is 0,0067 % van 9 plus miljoen mensen…..

  Vind U de ” coronamaatregelen ” , proportioneel ? …. 1384 overlijdens ?
  Waarom maakt U enkel bezwaar tegen tracking en tracing, en niet tegen de mondmaskerplicht voor kinderen ?
  Bied een mondmasker bescherming ? Is het eventueel schadelijk?
  Waarom is de PCR test als klinische diagnose onbruikbaar ( Karry Mullis, de uitvinder )
  Waarom moet de MIN 65 jarigen gevaccineerd worden, met 0,0067% risico op overlijden
  met een experimenteel RNA vaccin?
  Waarom dan al die paniekzaaierij op MSM ?
  Waarom dan toch al die propaganda voor ” vaccins ” ?
  Waarom is er een enorme censuur en factchecken?
  Wat is er werkelijk aan de hand ?

  Beantwoorden
  • 10 april 2021 om 12:42
   Permalink

   Hallo,
   U heeft helemaal gelijk. Maar deze getuigenis van een CLB-arts is beter dan niets. De school van mijn zoon volgt de regels als een blind en wilt geen discussie met de ouders hebben!!! Het is schandalig. Ik ben dus al blij dat eentje praat. Die mensen zijn bang om hun job te verliezen maar ze weten niet dat veel mensen hun job gaan verliezen ook in scholen… wacht maar.

   Beantwoorden
 • 23 maart 2021 om 09:29
  Permalink

  We kunnen er nog uren over discussiëren, maar dat helpt ons helaas niet verder.
  Ik volg het hele Corona-verhaal al een jaar met een kritische blik, en zie de puzzel steeds meer in elkaar passen.
  Onder de dekmantel van Corona, wordt de agenda 2030 uitgerold, ook wel de GREAT RESET genoemd, en dat is het echte verhaal, wat er speelt.
  Maar ik zie nog een massa mensen op straat, die nog altijd denken dat het om een virus gaat, en dat ze een vaccin nodig hebben, om überhaupt te overleven, wat op zich een lachertje is.
  Ik heb dit weekend volgende video doorgestuurd, naar tientallen mensen, en in deze video zie wat er momenteel gebeurt, en wat er komt.
  De video is in het Nederlands, en duurt een uur, maar is wel heel verhelderend, en is momenteel bijna 300000 bekeken, en hij staat pas online sinds vrijdag 19 maart.
  Bij deze de link: https://www.youtube.com/watch?v=03XVlp1K2rE
  Na het zien van deze video, weet je een ding zeker; Democratie is voorbij, en het communisme is terug, en vroeger waren de slaven zwart, en nu worden ze blank.
  Hoe snel het hele verhaal zich gaat ontplooien, weet ik ook niet, maar komen gaat het wel, onder het mom van, “het nieuwe normaal”.
  Ik kan je wel met zekerheid zeggen, mijn normaal gaat nu of nooit worden !!!

  Beantwoorden
  • 24 maart 2021 om 19:04
   Permalink

   Beste, de video is spijtig genoeg verwijderd. Waarschijnlijk strookt het niet met bepaalde personen hun ideeën. Democratie ten top. Lol . Groetjes

   Beantwoorden
 • 23 maart 2021 om 09:35
  Permalink

  Ik wil bij deze ook nog even alle mensen van Artsen voor vrijheid bedanken, voor de inspanningen die ze leveren, dmv van wilskracht, en doorzettingsvermogen, en dat ze ons de andere kant van het verhaal laten zien.
  Ook ben ik heel blij dat de website, terug online is, in zijn oude vorm.
  Schitterend werk, en doe zo verder !!!
  Nogmaals bedankt !!!

  Beantwoorden
  • 24 maart 2021 om 19:24
   Permalink

   Hartelijk dank Erik voor je complimentje ! Dat doet deugd. We maken het over aan het hele team. Zonder jullie konden we dit ook niet, dus we hebben elkaars steun hard nodig, meer dan ooit ! 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.