Getuigenis Thasia: de kritische verpleegkundige

🕒 Leestijd: 2 minuten

Ik ben altijd al een kritische denkende persoon geweest, komt dit door mijn opvoeding of door mijn persoonlijkheid? Echter, kwam dit tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige altijd in mijn voordeel.

Nu sinds corona is dit natuurlijk ook niet anders. Al sinds begin van deze pandemie had ik hier mijn vragen bij, vooral bij de genomen maatregelen, die naar mijn gevoel volledig uit proportie zijn. Maar echt mijn gedacht uiten in mijn omgeving is echter compleet uit den boze, jammer want eigenlijk stel ik alleen maar vragen die anderen tot denken zet…

Alleen al over het onderwerp mondmaskers(!) Waarvan iedereen weet dat ze niet werken had ik al vanaf dag 1 grote vraagtekens. Ik droeg mijne zo goed als nooit bij mijn patiënten, ik sprak ook openlijk met mijn patiënten hierover waarom ik het niet op had. Bij degene die erg veel schrik hadden deed ik het voor hen een goed gevoel te geven. Maar verder had ik het enkel voor show en schijn aan mijn kin.

Sinds maart tot nu hebben wij in onze praktijk 1 corona-patiënt op ronde. Deze 89 jarige patiënt heeft wellicht het virus opgelopen tijdens nierdialyse in het ziekenhuis. Deze patiënt is ondertussen ook terug thuis en heeft buiten vermoeidheid, naar mijn kennis, geen bijkomende letsels.

De overheid heeft het allemaal prachtig voor elkaar gekregen om iedereen in 1 lijn mee te krijgen. Telkens nieuwe regels en zinnetjes om de mensen mee te krijgen.

Zo begonnen we eerst met “flatten the curve” om de druk op de ziekenhuizen te verlagen. Daarna kwam de zin: “save the summer” want natuurlijk keek iedereen uit naar een normale zomer! Of als de scholen in september terug open gingen moesten we ons ook aan de regels houden.

Het einde van het jaar nadert en na alle isolatie, quarantaine en eenzaamheid keek iedereen uit naar de feestdagen in verbinding met onze geliefden, maar opnieuw werd dit voor onze neus weggehaald omwille nieuwe rode cijfertjes te toveren op het nieuws!

Het volgende waar iedereen naar uitkijkt is het vaccin tegen corona. De oplossing waarover ze al roepen sinds maart! De énige oplossing (volgens de overheid)!  Waarom wordt dat nieuwe vaccin ons nu al sociaal verplicht, Want wat met degene die het niet willen? Wat met de twijfelaars? Hoe pakken we twijfelaars aan?

Waarom wordt er nooit iets gezegd over de natuurlijke immuniteit via het nieuws? Waarom worden artsen met echte ervaringen met andere medicijnen compleet gecensureerd in de media?

Ik zal met de feestdagen werken, want dat is het enige wat we mogen doen. Ik zal dat ook braaf en volgzaam met m’n mondmasker doen, want ondertussen is het ook voor een kritische verpleegkundige onmogelijk geworden om zonder te werken.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)