Getuigenis student verpleegkundige: Open brief

🕒 Leestijd: 3 minuten

In wat voor een (zieke) wereld ben ik beland?

Als laatstejaarsstudent, die met volle moed wou afstuderen in de opleiding ‘Bachelor in de verpleegkunde’, verlies ik mijn grip op de samenleving. Mijn kritisch denken, dat deels gevormd werd door mijn leven en deels door de opleiding, komt onder druk te staan.
De vrije mening die ik verkondigde, werd onlangs aanzien als ‘complotdenken’. Door twijfelachtig tegenover het vaccin te staan, worden mensen zoals ik door ‘Het Nieuwsblad’ tot ‘moordenaar’ benoemd.

In de opleiding ben ik ‘Evidence Based Practice’ gaan hanteren. Ik vergelijk verschillende artikelen om tot mijn gegronde mening te komen. Ik stel vast dat de maatregelen, mijns inziens, proporties aannemen die meer een bedreiging vormen voor onze vrijheid dan dat ze Covid-19 bestrijden. Het stelselmatig de duimschroeven aandraaien om op dictatoriale wijze vrijheidsberovende maatregelen in te voeren en de vrije keuze te beperken, baren mij grote zorgen.

Ik verneem van verschillende medestudenten dat ze bedreigd worden om niet te mogen deelnemen aan de stage, als ze geen vaccin willen. Een vaccin dat enkel jezelf beschermt. Een vaccin dat in de derde testfase zit. Een vaccin dat de transmissie van Covid niet helemaal tegengaat. Ik heb vraagtekens bij deze aanpak.

Mag dat nog?
Vragen hebben?
Mag ik ongerust zijn over de uitrol van een dictatuur? Mag ik bezorgd zijn over onze samenleving die ik zie afglijden naar een verdeeldheid tussen twee kampen?

De gevaccineerden versus de niet-gevaccineerden. Hoe is het mogelijk dat gevaccineerden meer rechten zouden hebben dan de niet-gevaccineerden? In wat voor een ‘totalitair denken’ zijn wij als samenleving beland?

Overal hoor en zie ik de propaganda van het vaccineren. Overal voel ik de onzekerheid. Hoe is het mogelijk dat er zoveel reclame moet gemaakt worden om mensen te overtuigen? Dat kan toch niet ontkend worden.

De slogan op de vaccinatiecentra – “Hier herwinnen we onze vrijheid” – heeft niets te maken met gezondheid. Er wordt niet voldoende geïnvesteerd in gezondheid. Ik begrijp het niet meer. De McDonald’s restaurants zijn open, maar de sportscholen blijven gesloten.

Elke vezel in mijn lijf verzet zich tegen deze absurde maatregelen. Dat is toch niet zomaar? Het voelt alsof dit virus gekaapt werd voor andere doeleinden. Wereldleiders die zich (verbazend genoeg) laten informeren door ‘virologen’ en ‘dierenartsen’, die allemaal hetzelfde narratief uitkramen.

Een kritisch tegenwoord hoor ik amper en als ik het hoor, worden ze door de mainstream media weggezet als ‘kwakzalvers’ en ‘complotdenkers’.

Zijn die dokters, advocaten, immunologen, verpleegkundigen, psychiaters, psychologen, wetenschappers, microbiologen etc. allemaal kwakzalvers? Hoe hebben die dan ooit hun diploma behaald? Hebben die dan geen stem meer? Hoelang biedt het vaccin bescherming? 2,3,4 maanden? Gaat de samenleving aan een vaccin-infuus hangen om de vrijheid in leven te houden?

En dan dat vaccinatiepaspoort: hoe onethisch is dat wel niet? Bestaat de privacywetgeving niet meer? Moeten onze medische gegevens niet beschermd blijven? Alles wat ik nu meemaak, staat haaks op wat ik tijdens de 4 jaren opleiding heb geleerd. Het druist in tegen alles wat ik voor waarheid aannam.

Zelfbeschikkingsrecht? Informed consent om deel te nemen aan een medisch experiment? Vrijheidsberoving door een ILLEGAAL paspoort dat elke grondwet met de voeten treedt? En dan snel een PANDEMIEWET erdoor duwen zodat dit het ‘nieuwe normaal’ kan worden?

Ik dacht dat wij als maatschappij er alles aan deden om niet te discrimineren. En wat blijkt nu? Dat we meer gepolariseerd zijn dan ooit tevoren. Dit doet mij denken aan Romeinse keizers die de ‘Verdeel en heers’ tactiek toepasten. Hoe gek is onze samenleving geworden? Zien wij echt niet in dat er met onze voeten wordt gespeeld? Wie verdient hier het meeste aan? BIG PHARMA? Bill Gates? Onze wereldleiders?

En wat met Klaus Schwab die sprak over The Great Reset? Waar is het kritisch debat in deze situatie? Ik heb veel vragen.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Getuigenis student verpleegkundige: Open brief

 • 28 april 2021 om 14:29
  Permalink

  Hallo,
  Wat zich nu afspeelt is jaren geleden middels diverse ‘pandemiesimulaties’ voorbereid: SPARS; Event 201;…. Samenzweringstheorieën? Neen. Samenzweringsfeiten. Misschien kan deze site nuttig zijn: http://wereldwijdevaccinatie.info.
  Er zijn duistere machten aan het werk, wereldwijd; en we gaan naar een punt waar niemand nog zal kunnen reizen, of zelfs verhandelen indien hij niet gevaccineerd en gechipt is (transhumanisme en de 4de industriële revolutie van Schwab). Geloof het of niet; wat zich nu aan het ontvouwen is werd 2000 jaar geleden voorspeld in een boek dat bekend staat als ‘de Bijbel’. Pas als men dat beseft en gelooft houdt alles steek.

  Mvg
  Michael Dekee

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.