Getuigenis: Patiënt valt in tonisch colonische aanval na vaccinatie en komt uren niet bij bewustzijn

🕒 Leestijd: 2 minuten

Hoi,

Ik wil je toch even delen wat ons woensdag 19 op donderdag 20 januari overkomen is omdat ik dit in de wereld wil hebben. Vandaar mijn bericht die ik hier zal plaatsen met de hoop dat jij, en vele andere dit zullen lezen.

Ik werk op een groep met 16 matig verstandelijk beperkte jong volwassenen en volwassen mensen. Gister was het bij ons helaas D-Day. De dag dat het vaccin bij de cliënten werd gezet. Van de 16 cliënten werden er 13 gevaccineerd…

Nu heb ik een client die vroeger bekend was met epilepsie. Echter was zij al ruim 20 jaar aanvalsvrij. Ja je leest het helaas goed, was.

Gisteren rond 16.15 uur werden mijn cliënten ingespoten. Rond 18.15 uur zag ik de client erg wit wegtrekken. Op het moment dat ik dit tegen mijn collega zeg, hoor ik al dat zij incontinent wordt en schiet zij in een, eerst, nog “niet gevaarlijke” absance aanval. Ik schiet van mijn stoel, haal nog een andere collega en in onze loop naar de client toe schiet zij in een tonisch colonische aanval. Dit is een hevige aanval die je eigenlijk niet van dichtbij wil zien of meemaken. Wij dienen haar de medicatie toe en na 5 minuten is zij uit haar aanval en valt zij direct in diepe slaap.

Wij hebben de arts direct gebeld. Echter reageerde de client niet meer op pijnprikkels. Al haar spieren waren slap. Wij hebben haar met moeite vanaf de eetkamer naar haar bed kunnen krijgen. Na ongeveer een uur begon zij lichtelijk te bewegen maar kon zij nog niet praten. Pas rond een uur of 21.00 kon zij een paar woordjes zeggen en rond 01.00 uur vanacht zat zij pas in bed en kon ze weer (vermoeid) praten.

In eerste instantie werd het afgewimpeld dat het door het o-zo-leuke vaccin zou komen. Later op de avond kregen we toch te horen dat het een bijwerking op het vaccin zou zijn geweest.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het bij dit incident zal blijven voor mijn 13 cliënten en dat er niet nog meer gaat opspelen.

Bedankt dat ik hier mijn verhaal kwijt kon.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Getuigenis: Patiënt valt in tonisch colonische aanval na vaccinatie en komt uren niet bij bewustzijn

  • 23 januari 2021 om 16:12
    Permalink

    Gewoon bijzonder jammer dat mensen met een verstandelijke beperking dit aangedaan worden. Men neemt de bijwerkingen niet serieus, maar hopen dat we geluk hebben zal ieder denken. Mis gedacht, onethisch vind ik het. Men moet risico’s vermijden, door het vaccin niet toe te dienen. Covid is te behandelen, ook preventief, maar tegen de werking of bijwerking van het vaccin moet het gezond verstand primeren: als je de bijwerkingen niet wil, neem het dan niet. Speculeer niet op de zogezegde uitzonderlijkheid waarmee de bijwerkingen zich voordoen, want het is speculatief, niet genoeg onderzocht in hoeverre ze uitzonderlijk zijn. Wees geen proefkonijn en vooral sleur zwakke mensen niet mee in dit experiment.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 − 17 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.