Getuigenis palliatief verpleegkundige B uit Bornem: “Het was voor het eerst in mijn 40 jarige loopbaan dat ik niet mocht delen hoeveel patiënten er opgenomen waren in het ziekenhuis”

🕒 Leestijd: < 1 minuut

In maart, bij de eerste berichten over een enorm dodelijk virus, zei mijn buikgevoel heel krachtig, dit verhaal klopt niet. Ook bij de PCR test had ik een intuïtief nee. Rond 17 maart kreeg ik een droge hoest en bleef dus enkele weken thuis.

Half april kwam ik weer in het ziekenhuis. Het was onherkenbaar geworden. Afdelingen dicht, geen ingrepen, geen consultaties, radiografie en labo hadden nauwelijks werk. We hadden een extra intensieve zorgen en natuurlijk een covid afdeling.

Er werd elke dag gebriefd door directie en er werd nadrukkelijk gevraagd geen cijfers door te geven van hoeveel patiënten op intensieve zorgen en hoeveel patiënten op de covid afdelingen.

Intern kregen we die cijfers wel. Het was voor het eerst in mijn 40 jarige loopbaan dat ik niet mocht delen hoeveel patiënten er opgenomen waren in het ziekenhuis. Pas later werd me duidelijk dat dit natuurlijk het gespeel met cijfers vereenvoudigd….

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)