Getuigenis P. uit Poperinge: “Mijn dochters moesten op school de turnles opwarming starten met lopen met mondmasker!”

Mijn dochters moesten op school de turnles opwarming starten met lopen met mondmasker. Daarna ging de turnles wel verder zonder. Mijn jongste werd duizelig. Door school werd dit afgedaan als niet ontbeten of niet genoeg ontbeten. Boterham of 3 zou toch moeten volstaan voor een kind van 14. In hun weekbrief stond dat jongens en meisjes in turnles appelflauwtes krijgen door niet ontbijten. Raar dat die flauwtes er niet waren toen turnlessen nog zonder muilkorf doorgingen.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Getuigenis P. uit Poperinge: “Mijn dochters moesten op school de turnles opwarming starten met lopen met mondmasker!”

 • 2 december 2020 om 08:06
  Permalink

  Mijn zoon dient tijdens de sportles ook zijn mondmasker te dragen. Ik stuurde hiervoor een mail naar de schooldirectie met in bijlage de richtlijnen van de WHO, het generiek protocol sport en corona van de Vlaamse overheid en volgende link https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/is-het-zinvol-om-een-masker-te-dragen-tijdens-sporten. Deze richtlijnen raden sporten met mondmasker sterk af.

  Vandaag kreeg ik antwoord van de directie en men weigert toch het dragen van het masker af te schaffen tijdens fysieke inspanningen. Ze zeggen dat ze zich ook dienen te houden aan de richtlijnen van de gemeentelijke sportfunctionaris. Deze verplicht ten allen tijden het dragen van een mondmasker indoor, zelfs in de grote sporthallen waar het afstand houden perfect kan worden gerespecteerd.

  Men maakt naar eigen goeddunken de regels dus nog strenger dan ze al zijn.

 • 16 december 2020 om 21:19
  Permalink

  Al eens de mogelijkheid overwogen van thuisonderwijs . Er is geen schoolplicht is in België, gelukkig.

Reacties zijn gesloten.