Getuigenis P uit Edegem: “Moet ik mijn arts confronteren met wetenschappelijke bewijzen ivm vitaminen, mineralen, … ?”

🕒 Leestijd: 2 minuten

Mijn ouders (86 en 90 jaar) zitten allebei in een woonzorgcentrum, zijn moeilijk mobiel, en hebben regelmatige verzorging nodig.
Zij hebben samen 6 kinderen.
In het woonzorgcentrum gelden alle voorzorgsmaatregelen ivm. mondmaskers, handgels, … beperking van activiteiten, slechts 1 persoon mag op bezoek in de kamer, … (sinds 1 week mag er nog 1 bijkomende persoon op bezoek in de zaal, maar dan wel met alle voorzorgen van afstand e.d.

Tijdens een infomoment voor de familie werden alle betrokken personen (coaches voor de keuken, voor de verzorging, voor het afvalbeleid, … en 1 dokter), alle maatregelen e.d. voorgesteld.
Op mijn vraag of er voor de bewoners van het woonzorgcentrum ook iets immuun versterkend werd gedaan op vlak van voeding, medisch of psychologisch, kreeg ik het antwoord dat er af en toe terug groepsactiviteiten gebeuren binnen de mogelijkheden (zoals afstand en beperkt aantal deelnemers).
Op vlak van voeding, vitaminen en mineralen werd niets gedaan.

Enkele dagen geleden had ik hun huisarts toevallig aan de telefoon. Aan haar heb ik gevraagd of er geen immuun versterkende vitaminen of mineralen moeten gegeven worden, zoals vitamine A&D, Selenium, zink, …
Daarop kreeg ik volgend antwoord:

 • Dokter: “Het is niet voldoende wetenschappelijk bewezen dat vitaminen en mineralen het immuunsysteem zouden versterken”.
 • Ik: “dat vind ik straf om dit te moeten horen van een medisch geschoold persoon, maar ik kan u niet tegenspreken, ik heb het zelf nog niet wetenschappelijk opgezocht.
  Hoe komt het dan dat mondmaskers en handgels wel verplicht zijn, terwijl hun nut toch ook niet voldoende wetenschappelijk is bewezen?
  Ik weet wel dat het voor vele mensen eerder schadelijk aanvoelt met hoofdpijn, keelpijn, … tot gevolg.”
 • Dokter: “Meneer: als we die discussie moeten voeren, dan zou dit telefoongesprek veel te lang gaan duren.”
  Toen heeft zij het telefoongesprek afgerond.

Ik zit hiermee met een zeer slecht gevoel.
Wat moet ik hiermee doen?
Moet ik mijn arts confronteren met wetenschappelijke bewijzen ivm vitaminen, mineralen, … ?

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Getuigenis P uit Edegem: “Moet ik mijn arts confronteren met wetenschappelijke bewijzen ivm vitaminen, mineralen, … ?”

 • 5 december 2020 om 17:40
  Permalink

  Vertrouwen is onontbeerlijk in de relatie arts patiënt….
  Wanneer het vertrouwen geschonden is , is het misschien tijd om een andere arts te raadplegen…

  Toen mijn moeder ( die twee jaar geleden overleed) in een Rust en verzorgingstehuis verbleef , heb ik op eigen initiatief vit C en vit D gekocht , en de verpleging de opdracht gegeven deze dagelijks te verstrekken aan mijn moeder …

  Ongeacht de mening van je dokter , heb je het recht om er voor te zorgen dat je ouders de nodige vitamines , selenium en zink krijgen toegediend ( immers vrij verkrijgbaar) .

  Succes !

 • 15 december 2020 om 20:24
  Permalink

  Gewoon een andere dokter zoeken is wat je moet doen.
  En intussen je zelf informeren, heb je blijkbaar goed gedaan, en de vitamines en mineralen zelf kopen, je hebt er geen dokter voor nodig.

Reacties zijn gesloten.