Getuigenis: oproep voor zorg- of verpleegkundigen

🕒 Leestijd: 2 minuten

Ik wil graag met deze getuigenis een oproep doen.

Mijn mama is in juli 2020 met een gebroken arm opgenomen op spoed. Ze kwam op een afdeling ‘herstel’ terecht waar ze in de hete augustusmaand er nog een blaasontsteking bovenop kreeg. Ze belandde opnieuw in het ziekenhuis op een afdeling ‘geriatrie’. De bezoekuren waren zeer beperkt en ze belde mijn broer en mij dagelijks verschillende keren huilend op. Schrijnend, pijnlijk, frustrerend en energievretend!

In september 2020 ging ze naar een WZC om terug aan te sterken. Alle respect voor de zorg- en verpleegkundigen daar die hun best doen maar er is gewoon te weinig personeel om de oudjes de nodige aandacht te geven en voldoende hulp te bieden. Om de haverklap was er ook wel iets waardoor we weer een tijd niet op bezoek mochten gaan of het bezoek beperkt werd. En ons mama die het met dit alles weer zo moeilijk had en ons dagelijks huilend belde. December 2020, net voor Kerst, hebben we haar weer naar huis gehaald. We wisten dat het nog moeilijke maanden zouden worden met de covid toestanden en de vaccinatiecampagne kwam volop op gang. Mijn broer woont boven haar en met hulp in huis lukte het redelijk.

Tot ze een paar weken geleden moeilijker op haar benen kon staan. Ze is verschillende keren gevallen, had pijn en dus  toch maar naar spoed om op breuken te controleren. Alle onderzoeken waren normaal dus het besluit is; parkinsonisme en beginnende dementie, maar dat wisten we al. De tweede dag stonden ze al aan haar bed om haar een covid spuit aan te smeren. Ze is nog pienter genoeg om te zeggen dat ze dat niet in haar lijf wil.

We willen haar zo snel mogelijk terug naar huis halen want ze wordt alleen maar verwarder nu ze uit haar thuissituatie werd gehaald. Een WZC is geen optie want we zijn allen niet gevaccineerd.

Maar we hebben meer hulp nodig thuis! Vooral op de momenten dat de officiële diensten niet komen: na half 5 en in de weekends. We willen zo een netwerkje uitbouwen want anders krijgen we het niet klaar.

Dus mijn vraag is of er zorg- of verpleegkundigen (evt gepensioneerd) zijn die een centje willen bijverdienen?

Ze is woonachtig te Hasselt.
Neem contact op met de redactie van AVV.

G.L.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 + 9 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.