Getuigenis ondernemer B uit Maarkedal: Immuun en toch in de cijfers van de besmettingen

🕒 Leestijd: 2 minuten

Naar jaarlijkse gewoonte bezoek ik sedert mijn 40 jaar nu de 11de keer in december tijdens de kerstweek mijn huisarts voor bloedafname en bijhorend onderzoek. Op mijn vraag liet ik deze keer bovendien ook nakijken of ik immuun was voor het C-virus of niet…

’s Anderendaags mocht ik mijn huisarts bellen voor de resultaten en wat nu volgt tart gewoonweg alles… Mijn huisarts viel onmiddellijk met de deur in huis en bevestigde mijn immuniteit voor het virus. De rest van het onderzoek was ok en de waarden in de lijn van verwachtingen en ben ik dus goedgekeurd voor het komende jaar.

2 uur later krijg ik op de vaste lijn van de maatschappelijke zetel van een van mijn bedrijven waar ik toevallig aanwezig was (gezien het bedrijf verplicht gesloten is) een oproep van de lokale (gemeentelijke) contact tracing met de melding dat ze positieve testresultaten over mij hebben binnen gekregen en wensten ze te polsen naar de symptomen (koorts, etc…)… Ik heb het gesprek onderbroken met de melding hoe ze voor privé-zaken terecht komen op de maatschappelijke zetel van mijn bedrijf (Quid Kruispuntbank ten dienste van Volksgezondheid?) en dat ik helemaal geen test heb ondergaan (ik sprak niet over het ondergane bloedonderzoek). Op de vraag over welke test het ging, diende de ambtenaar me het antwoord schuldig te blijven alsook op mijn vraag om me te schrappen van de lijst van positieve besmettingen… ‘Dit kunnen we niet’, was het eenvoudige antwoord en ik heb toen het gesprek afgerond en ingehaakt.

Telefoon naar mijn huisarts met het relaas van het telefoontje stuitte op verontwaardiging en ongeloof. Hij heeft het labo op de hoogte gebracht en gevraagd naar uitleg hieromtrent, waarop negatief werd geantwoord dat de resultaten niet doorgestuurd zijn naar de Vlaamse Zorgatlas of Sciensano. Dit maak je mij echter niet wijs, ware het niet dat een paar dagen voordien een vriend van mij samen met zijn vrouw ook een bloedonderzoek hadden laten uitvoeren (met als resultaat positief voor antilichamen) met een telefoon van de contact tracing de dag erna werden verrast met hetzelfde verhaal…

3 immune personen op 1 week tijd op net geen 30 ‘positieve gevallen’ op een bevolking van ca. 6.000 zielen is een percentage dat niet meer te verwaarlozen is en opnieuw aanduidt dat er met de cijfers gegoocheld wordt… 

Zo blijven de cijfers tot in der eeuwigheid hoog als iedereen die antilichamen of immuun is, bij een eenvoudig bloedonderzoek op de lijst van de positieve besmettingen terecht komt.  

Wordt vervolgd!

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Getuigenis ondernemer B uit Maarkedal: Immuun en toch in de cijfers van de besmettingen

  • 27 december 2020 om 18:40
    Permalink

    Een DUIDELIJKE kerstboodschap , opvallend dat er in België dezelfde opvattingen zijn over de CoronaPLANdemie als in Nederland …tenminste door een groep Nederlanders en België die hopelijk steeds groter word

Reacties zijn gesloten.