Getuigenis N uit Lommel: Oncoloog weigert te behandelen

Ik ben in behandeling bij oncoloog dr M. in het ziekenhuis van Mol, voor opvolging uitgezaaide kanker.  Alles is of was tot op heden onder controle, maar in principe moet ik om de 2 maanden op consultatie voor het nakijken van het bloedonderzoek en het verkrijgen van mijn medicatie.

Tot voor een aantal maanden, zeg maar een half jaar geleden, kon ik nog binnen zonder mondmasker en dat was voor iedereen prima.  Ik heb een medische vrijstelling voor het dragen van een mondmasker voor redenen die ik hier niet ga aanhalen.

Op een gegeven moment werden ze strenger: meer besmettingen (zogezegd) waardoor ik in  hun ogen een groot gevaar werd.   En vanaf toen kon ik nog enkel in het ziekenhuis binnenkomen met een medisch mondmasker.  Zoals ik al zei heb ik een vrijstelling. Dit attest wordt helaas niet aanvaard.  Het wordt gewoon terzijde gelegd.  Het alternatief, een faceshield,  wordt ook niet aanvaard. Ik heb 2 maal telefonische consultatie gekregen.  En dit is in feite, gezien de omstandigheden van wat er moet gebeuren qua consult een mooie tussentijdse oplossing waar ik vrede mee kon hebben. Helaas willen ze dit ook niet meer toepassen.

Ik heb Unia er op gezet vanwege discriminatie.  Het ziekenhuis blijft bij zijn standpunt.  Dan heb ik advocaat genomen om via wettelijke regeling dit in orde te krijgen.  Het ziekenhuis blijft desondanks bij hun standpunt.  Zij hebben ook een advocaat genomen.  Helaas stopt het daar voor mij, ten eerste omdat de kosten veel te hoog zouden oplopen en dit veel tijd zou kosten. En ten tweede dat de kans bestaat dat het toch nog bij het oude zou blijven.

Ik ben dus nu een kankerpatiënt zonder behandeling.  Ze hebben mij de toegang tot het ziekenhuis ontzegt.  Er is geeneens moeite gedaan om te zoeken naar een voor beiden aanvaardbare oplossing.

Kankerpatiënt aan zijn lot overgelaten vanwege corona.  Ik zoek terug mijn weg in het alternatieve circuit in de hoop dat ik zo stabiel kan blijven.

Mijn vertrouwen is ook helemaal geschaad, daar ik heb mogen ondervinden dat men niet aan de mens meer denkt, maar aan reglementeringen en maatregelen die willens nillens dienen opgevolgd te worden.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Getuigenis N uit Lommel: Oncoloog weigert te behandelen

 • 30 maart 2021 om 16:44
  Permalink

  Ongelooflijk dat u zelfs met uw vrijstelling niet zonder masker of met faceshield binnen mag! Heeft u Carine Knapen al eens gecontacteerd? Misschien kan zij u wel helpen? Alleszins heel veel beterschap en sterkte!

  Beantwoorden
  • 31 maart 2021 om 08:55
   Permalink

   Carine is er mee bezig geweest. Er is geen oplossing gekomen uit de onderhandelingen. Ziekenhuis heeft ook advocaat genomen. En procedures zouden te lang duren en een hoog prijskaartje hebben. Corona is de belangrijkste “ziekte” vandaag. Alles moet daar voor wijken.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.