Getuigenis Mevr. Tanghe: Goed geïnformeerd door de media!?

🕒 Leestijd: 2 minuten

Bij contact met familie en vrienden (online of per telefoon natuurlijk want…) merken we iedere keer weer dat ze beweren én ervan overtuigd zijn, héél goed op de hoogte te zijn van covid19, van hoe ‘gevaarlijk’ het is, waarom het zo belangrijk is om fysiek contact te vermijden, waarom een lockdown nuttig is, waarom niet essentiële reizen verboden worden, waarom je een mondkapje moet dragen, waarom het nodig is dat restaurants en kappers gesloten zijn, enz… want ze luisteren en kijken dagelijks naar het nieuws, lezen de kranten en kijken naar informatieve – en duidingsprogramma’s.

Als we dan kritische opmerkingen geven, als we beginnen over onze grondwet en de mensenrechten en zeker als we durven zeggen dat de media indoctrineert, manipuleert en hypnotiseert merken we dat ze zwijgen, dat ze ons min of meer proberen te negeren, dat we van sommigen zelfs ineens niets meer horen, …

Ook als we durven beweren dat er gelogen wordt over de cijfers en dat daar bewijs van is, ook als we zeggen dat de beelden die ze op televisie tonen soms vals zijn en in scène gezet worden, ook als we durven zeggen dat we het vaccin niet vertrouwen en ons niet zullen laten inenten als we niet verplicht worden, ook als we zeggen dat we onze dictatoriale politici, virologen, epidemiologen, biostatistici, enz… niet vertrouwen, ook dan merken de dat er zijn die ons mijden!

We staan er soms van versteld hoe mensen, van wie we het helemaal niet hadden verwacht, van wie we dachten dat ze realistisch maar toch ook kritisch waren, alles geloven wat de media zegt en schrijft én dat ze blindelings vertrouwen hebben in onze politici, virologen, adviesorganen, enz…

Het maakt ons enerzijds zo intens verdrietig, anderszijds maakt het ons opstandig maar voelen we ons tegelijkertijd enorm machteloos. Hoe komt het dat mensen niet meer zelfstandig nadenken? Hoe komt het dat mensen niet meer voor zichzelf opkomen? Hoe komt het dat mensen alles gewoon pikken en niets meer in vraag stellen? Hoe komt het dat mensen zo’n kuddebeesten geworden zijn? Hoe komt het??

Hoe langer hoe meer studenten zien het niet meer zitten, hoe langer hoe meer mensen krijgen psychische problemen, bijna elke dag is er wel een melding dat er door de aanrijding van een persoon ergens geen treinverkeer is.

Begrijpen de mensen die de maatregelen adviseren, voorstellen, stemmen en uitvaardigen écht niet hoe groot de nevenschade is?

Mogen we nog hopen dat onze familie, onze vrienden en vele andere mensen, zullen inzien dat ze gemanipuleerd, geïndoctrineerd en gehypnotiseerd worden?? Mogen we dat nog hopen?

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Getuigenis Mevr. Tanghe: Goed geïnformeerd door de media!?

 • 27 januari 2021 om 22:00
  Permalink

  Tja, we kunnen altijd hopen dat medemensen van gedacht veranderen. Misschien dringt de waarheid opeens door, vroeg of laat in elk geval. Intussen hopen en vriendelijk blijven, bereid tot spreken en toch nog eens op iets wijzen, je weet nooit dat het iets kan teweeg brengen. De verbinding open houden, het is niet omdat mensen een andere opvatting hebben dat er geen andere raakpunten meer zijn. Dus maken dat je nog over iets anders spreekt. Dat moeten we vooral in het oog houden, dat we ons niet laten in groepen opdelen, tegen mekaar op. Maar het is inderdaad niet eenvoudig.

  Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 10:29
  Permalink

  We lijken wel eenzamen, die staan te roepen, in de woestijn !!!
  De massa gaat de waarheid, pas zien, als het te laat is.
  Ik spreek ook met veel mensen, maar de meeste zijn serieus gebrainwashed, en ze proberen te bekeren, doe je beter niet, want ze hebben allemaal een mening, die op niets is gefundeerd.
  Soms help je mensen, door ze niet te helpen !!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

dertien − twaalf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.