Getuigenis Mevr. Peeters uit St-Niklaas: intimidatie door arbeidsgeneesheer

🕒 Leestijd: 3 minuten

Hallo, 

Ik schrijf dit bericht, omdat ik gisteren aan de lijve ondervond hoe intimiderend en opdringerig sommige artsen kunnen zijn! Ik zie dit voorval als een test voor mezelf . Hoe sterk sta ik in mijn kracht als een geromineerd arts me wil bekeren?

Dit is mijn verhaal:

Sinds kort werk ik in de bijzonder jeugdzorg als gezinsbegeleider. 

Vandaag moest ik ter controle bij de arbeidsgeneesheer van Liantis komen in het AZ in Sint-Niklaas.  

Wat een gewone routine controle moest zijn om te zien of ik medisch geschikt was om mijn job uit te voeren, ontaarde in een heel manipulatief sturend gesprek van de arbeidsgeneesheer.

 Het begon met een tuberculose test… De arts stond zonder uitleg al klaar met zijn spuitje en ik antwoorde dat ik dat niet nodig vond en dat liever niet liet doen. 

Blijkbaar “not done” om vragen te stellen bij de noodzaak van die test. Maar bon, men kon mij daar ook niet toe verplichten, noch uitsluiten om een attest van geschiktheid te schrijven voor mijn job. Deze vriendelijke, jonge, mannelijke arts liet me wel in mijn waarde.

Ik werd vervolgens doorgestuurd naar een vrouwelijke arts.

Zij was er niet mee gediend dat ik geen tuberculine test liet doen en schakelde over naar de vraag of ik wel een vaccin had gehad tegen hepatitis B? 

Ik dacht : “daar kwam ik toch niet voor? en was ook niet van plan dit vaccin vandaag ongeinformeerd te laten zetten”. Maar ik had geen zin in discussie en wist dat ik de deur niet uit zou wandelen zonder… dus koos ik voor leugentje om bestwil “ja, ik heb dat vaccin gehad”.  Ik had het gevoel niet de vrijheid te hebben open te kunnen zijn tegen haar, jammer als dokter ben je toch vertrouwenspersoon? 

Volgende vraag was helemaal geen open vraag: “U laat zich binnenkort toch vaccineren voor het covid vaccin?” 

Ik zei eerlijk” ik twijfel nog, maar ga er met mijn huisarts nog eens over praten”. 

 Meteen een berg kritiek van de controlearts dat twijfelen aan het covid vaccin een “onverantwoorde keuze “was.  En ze werd heel nijdig, heel dwingend zelfs…

 Ik bleef kalm en vriendelijk en zei “ik wil eerst meer informatie en de voor- en nadelen afwegen… “

Waarop zij antwoorde: “ge zijt toch geïnformeerd, of kijk jij geen nieuws misschien?! Hoeveel meer informatie heb je dan nog nodig!”.

Ik ging geen discussie aangaan met haar en antwoorde vriendelijk “ik bespreek dit nog met mijn huisarts”.

Maar ze bleef me uit mijn kot lokken…

 Ze begon over mijn kinderen dat het onverantwoord zou zijn hen niet te laten vaccineren. 

Ik antwoorde dat mijn kinderen volwassen zijn, 18 en 21 en ook pro en contra moeten afwegen en zelf moeten beslissen of zij wel of niet dit vaccin laten zetten. 

Kortom ik werd onmiddellijk als onsolidaire antivaxxer en onverantwoorde moeder bestempeld. 

Maar dacht : “ik laat me niet chanteren…. “

 Ze nam nog mijn bloeddruk en mompelde :”Allé, toch iets dat in orde is”… 

 Tuurlijk dacht ik… ik ben ook gewoon gezond, heb een normaal gewicht en geen klachten… 

 Met tegenzin heeft ze me een attest voor goedkeuring gegeven om mijn job uit te voeren… Ze kon ook niet anders… Maar heel haar houding in woord en beeld was”not done” !

Kortom… hebben wij “vrije keuze” om al dan niet te kiezen voor een covid vaccin??? 

Met alle druk van artsen, collega’s, media en overheid??

Het antwoord is JA!! als ge sterk in je eigen schoenen kunt blijven staan, je niet laat chanteren en integer blijft aan de keuzes die je maakt voor je gezondheid. En dat is ons recht! 

 Artsen hebben niet het recht zooo dwingend en sturend te zijn. En de “plebs” te behandelen als kleine kinderen die bekeerd moeten worden. 

Aan allen de oproep om voor jezelf op te komen, je niet van de wijs te laten halen en steeds te kiezen voor waarde als integriteit en vrije beschikking over lijf en lede.

Vrede, liefde en licht❤️

Groetjes, 

Machteld 

 

 

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

4 gedachten over “Getuigenis Mevr. Peeters uit St-Niklaas: intimidatie door arbeidsgeneesheer

 • 5 februari 2021 om 19:48
  Permalink

  Goed gedaan. Ik bereid me ook voor en stel me voor dat ik geen antwoord wens te geven op de vraag of ik ‘het vaccin’ neem. Als een dokter aandringt dan zeg ik: u weet even goed als ik dat dit geen vaccin is maar een experiment van gentherapie, maar het verschil tussen u en mij is dat u verplicht bent (van de orde der geneesheren en door de overheid uit hoofde van uw functie) om het te promoten maar dat ik als burger de vrijheid heb om het te nemen of te weigeren. En ik wens gebruik te maken can m’n vrijheid om het te weigeren en moet daar geen redenen voor geven en u moet mij ook niet proberen te overtuigen. Ik zie er al naar uit.

  Beantwoorden
 • 6 februari 2021 om 14:36
  Permalink

  Dit is gewoon een grote schande, dat je gedwongen wordt in je keuze.
  Waar zijn godverdomme, onze vrijheden, waar onze ouders, en voorouders, voor gevochten hebben ?
  Ook deze twee artsen horen in de gevangenis, ze doen niks voor je gezondheid, en zijn enkel arts voor het geld.
  Ik walg hiervan.

  Beantwoorden
  • 8 februari 2021 om 11:53
   Permalink

   We worden NIET gedwongen, maar het voelt wel degelijk zo aan door ‘de druk die men oplegt’. Wie niet kiest voor een vaccin, heeft daar zijn eigen redenen voor. Ik hoor op de radio regelmatig dat ‘anti-vaccers’ bestempeld worden als ‘kortzichtig en onverantwoord’. Dat is pas een foute veronderstelling! Dus iedereen die kritisch is en zich bevraagd en onderzoekt (in de mate van het mogelijke) wordt als ‘onbekwaam’ bestempeld??? Intimidatie tot en met. We hoeven er niet aan toe te geven! Blijf in je kracht!

   Beantwoorden
   • 8 februari 2021 om 18:40
    Permalink

    Daarom dat ik niet zou ingaan op het waarom niet. Die discussie zou ik vermijden door enkel te spreken over de vrijheid van zich al dan niet te laten inenten. Je hebt ook het recht van je niet te laten meesleuren in zulke discussies die de bedoeling hebben je ongelijk aan te geven. Oeverloos aangezien zij uit een andere bron tappen. Ik weiger zo’n gesprek pertinent en zou blijven herhalen ‘heb ik vrijheid of niet?’, ‘dan zijn we uitgepraat’ Ik weet dat dit het best werkt, het kan niet geloochend worden.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijftien + dertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.