Getuigenis leerkracht uit ST-Amandsberg: Gaat dat het beeld zijn van de toekomst? Angsthazen van dokters en dappere dokters die riskeren geschorst te worden omdat ze opkomen voor hun patiënten?  

🕒 Leestijd: 2 minuten

hieronder zal ik de brief kleven die ik naar de orde ter geneesheren heb gestuurd maandag.:

Hiermee wens ik u op de hoogte te brengen van een onaanvaardbaar gedrag door een van uw leden; Dokter Mieke Van Driessche, arts in de Campo Santo praktijk,  te Sint-Amandsberg.

Maandag morgen belde mijn dochter  voor een afspraak te maken bij de praktijk van dokter Vercammen. Ze had dokter Van Driessche aan de lijn.

Ze vroeg een afspraak voor haar zoontje van 10 maand omdat hij opnieuw symptomen had van valse kroep en eveneens voor haar. De dokter vroeg waarom ze een afspraak wou en mijn dochter antwoordde omdat ze al een drietal dagen lichte keelpijn had met geen andere klachten ( geen symptomen van Covid 19). Zonder meer details te vragen over haar gezondheidstoestand besliste Dokter Van Driessche dat mijn dochter GEEN afspraak kon krijgen noch voor haar zoon noch voor haar. Ze moet eerst een COVID test laten afnemen en indien deze negatief is, zal ze een afspraak krijgen.

Bovendien heeft ze mijn dochter verboden om het huis te verlaten en is deze bij gevolg ook niet om medicatie geweest voor haar zoon van 10 maand.

Zo’n lichtvaardige beslissing vind ik ongepast voor iemand die geacht wordt de mensen te verzorgen, conform de artseneed van 2011.

Een kind van 10 maand laat je niet zonder medische zorgen in afwachting dat de moeder covid test negatief is.

Jullie kennen de artsen eed vast beter dan ik maar als ik deze overlees zie ik toch dat er een aantal van de regels met de voeten getreden zijn en ik vind het heel jammer dat zulk een onverantwoordelijke dokters nog zo veel invloed hebben op “de gewone mensen”. Ze heeft zorg geweigerd aan een kind van 10 maand en zijn mama. Ze heeft mijn dochter niet correct ondervraagd noch geïnformeerd. Ze heeft enkel gehandeld op basis van eigen belang.   Zo’n gedrag vind ik onverantwoord en weinig onaanvaardbaar voor een arts die geacht wordt een zieke burgers te helpen cfr.  gezondheidszorg een basisrecht is van elke burger.

Deze brief heb ik naar de orde van geneesheren gestuurd en tot op heden heb ik nog geen reactie gekregen. Ik ben teleurgesteld dat de mensen die geacht worden te zorgen voor andere op medisch vlak zo willekeurig handelen.  De uitslag van mijn dochter was natuurlijk negatief. Gelukkig zijn er wel nog goede huisartsen die de mensen helpen en zijn we ondertussen geholpen door een goede arts.

Gaat dat het beeld zijn van de toekomst? angsthazen van dokters en dappere dokters die riskeren geschorst te worden omdat ze opkomen voor hun patiënten?

Ik hoop dat de mensen genoeg wakker zullen worden en de echte toestand zullen zien….

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Getuigenis leerkracht uit ST-Amandsberg: Gaat dat het beeld zijn van de toekomst? Angsthazen van dokters en dappere dokters die riskeren geschorst te worden omdat ze opkomen voor hun patiënten?  

  • 8 februari 2021 om 16:35
    Permalink

    Je hebt helemaal gelijk dat je niet eens bent met deze gang van zake. MAAR waarom vraag je een hemelsnaam een afspraak bij een arts ivm “lichte keelpijn”. Sorry hoor maar dan is natuurlijk te verwachten dat ze je sturen testen. Dat kun je zelf ook verzinnen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.