Getuigenis Ken uit Niel: “Ik mag mijn zwangere vrouw niet begeleiden”

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Vanochtend had mijn echtgenote een afspraak op gynaecologie. Het ging om de eerste afspraak van haar zwangerschap. Een consultatie waar bekeken wordt of alles in orde is, waar de eerste hartklop wordt gehoord, waar een heleboel informatie wordt meegegeven. Kortom, een afspraak waarop zou verwacht mogen worden dat de aanstaande vader aanwezig is. Bij het maken van de afspraak hadden wij ook gevraagd of ik mee mocht komen en het antwoord daarop was bevestigend.

Groot was mijn verbazing dat ik het ziekenhuis niet binnen mocht. Ik mocht mijn zwangere vrouw niet begeleiden en mocht niet aanwezig zijn op de consultatie. Dit kan er bij mij niet in! Ik heb de eerste hartklop van mijn toekomstig kind aan de telefoon moeten horen in de auto op de parking. Dit is waanzin. En om eerlijk te zijn, is dit ook niet menselijk meer.

Ik kan aannemen dat er maatregelen moeten genomen worden gezien de huidige situatie, maar dit behoort tot het waanzinsniveau en dient louter om mensen te koeioneren, een ander woord heb ik er niet voor.

In alle hevigheid heb ik de onthaalmedewerkster als boutade de vraag toegeworpen wat het volgende gaat zijn, dat ik ook niet bij de bevalling mag zijn? Sussend antwoordde ze dat het niet zo ver zou komen. Blijkbaar was ironie niet aan haar besteed. Wel, ik vraag het mij af of het niet zo ver gaat komen. Misschien kunnen de maatregelen nogmaals opgeschroefd worden zodat dit ook niet meer mag en vrouwen moeten bevallen zonder hun partner.

Nogmaals gezegd, maatregelen zijn nodig, maar het moet wel realistisch en menselijk blijven.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

4 gedachten over “Getuigenis Ken uit Niel: “Ik mag mijn zwangere vrouw niet begeleiden”

 • 29 november 2020 om 15:31
  Permalink

  Hey Ken .

  Als je naar de prive praktijk gaat heb je meer kans dat je mee mag . Dit zijn de regels van het ziekenhuis en dus moeten alle dokters die volgen. Ik ga bij de gyne ik Boom en daar mag de partner van de zwangere wel mee !

  • 17 december 2020 om 12:36
   Permalink

   Zoals de vorige reactie zou ik zeggen: mijd ziekenhuizen. Ik wil niet geloven dat ze allemaal meedraaien met het systeem. Er is nood aan onafhankelijke gezondheidswerkers die zich kenbaar maken.

 • 30 november 2020 om 19:13
  Permalink

  Bij normale ziekenhuizen laten ze dat wel toe !! Het zou bij mij eens moeten gebeurd zijn se, dit !!!! Der had toch wel wat meer gebeurd aan die ingang ! En , uw vrouw had het lef moeten hebben om om te draaien en een andere afspraak te zoeken ergens . Die onderzoeken zijn niet van dusdanig belang dat dat perse op een bep datum moet gebeuren!!!!

  • 17 december 2020 om 12:44
   Permalink

   Ach, steek nu niet de schuld in de schoenen van de slachtoffers. Het is waar dat we weerbaar moeten worden. Meestal moet je eerst goed boos zijn, laten doordringen wat er gebeurd is, en dan inderdaad reageren. Op het moment reageren zou nog in je nadeel kunnen uitdraaien. Je wordt buitengezet bijvoorbeeld. Of de consultatie gaat niet door en je toch moet betalen. Laat het maar over aan ieders temperament hoe te reageren. Het begint met bewustwording, ook het op deze site plaatsen is een goede stap richting bewustmaking en dat is toch de bedoeling hier.

Reacties zijn gesloten.