Getuigenis uit D: Verschrikkelijk ! Geen water drinken op trein bij lange rit

🕒 Leestijd: 2 minuten

Ik moest een trein nemen naar Gent en ik had gefietst dus ik had het warm, zeker met zo een masker. Dus ik ging braaf aan een raam zitten in de quasi lege trein en nam een slokje water.

Kwam de conducteur toch wel niet juist voorbij zeker? Hij zei dat ik geen water mocht drinken. Ik zei dat ik dat niet wist (echt niet). Ik keek rond, het stond nergens aangeduid. Was dit de werkelijkheid? Hoe kon dit legaal zijn? Ik googelde het en vond er niks over terug, buiten dan dat de nmbs het zelf ook niet goed leek te weten.

Ik ben zelf jurist en ik weet dat dit een grove schending is van mijn grondrechten, nl. recht op leven! Een andere getuigenis luidde terecht: wat als je drie uur moet pendelen?

Het is duidelijk dat de overheid andere plannen heeft… het openbaar vervoer ontlasten? Besparen? Doen alsof alles lekker rustig is? Want ik weet nog heel goed hoe sporen eraan toe ging voor corona.

Bon, ik ging door tot in Brugge, daar was geen kat, alles was dicht. Absurd… ben van miserie afgedruipt en heb mij een lekkere kinder bueno gekocht en vanuit rebellie opgegeten in de alweer lege trein. Niet normaal. Ik had het gevoel dat ik in de gevangenis zou gestoken worden door de corona-SS voor een kinder bueno.

Wat ik ook wou vertellen was dat er in Brugge nergens aangeduid staat waar je je masker moet dragen, hoewel het zeker beperkt is tot een aantal plaatsen! Dit itt tot kleinere steden, daar staan borden. Iedereen draagt dan maar de maskers… overal…

Het lijkt wel 1 groot psychiatrisch instituut overal! Er is nu niet eens een wettelijke basis meer. Sindsdien merk ik “toevallig” dat er nergens meer boetes worden uitgedeeld… hmm?

Nee, enkel geweld pleegt de politie nog, dat kunnen ze hen niet meer afpakken. Een boete kan aangevochten worden, hoe vervelend!

Ik vraag me af wat er zou gebeuren moesten we echt allemaal stoppen met die maskers op 8 mei. Er is géén wettelijke basis, ze zijn onveilig, vies, ongezond, duur, milieuonvriendelijk, irritant…

Laten we dit aub doen! 

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf − 11 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.