Getuigenis gepensioneerde arts: patiënt wordt door z’n huisarts en ziekenhuizen niet volgens medische deontologie behandeld, omdat hij C-vaccin-vrij is en neuswisser weigert.

🕒 Leestijd: 2 minuten

Een man van 77, alleenwonend, obees,  met gekende hypertensie waarvoor behandeling met 3 anti-hypertensiva, wordt door de huisarts gezien op 3/12/21. Hij is Corona-vaccin-vrij. Bij anamnese blijkt hij sinds 2 weken te klagen van vermoeidheid, geen eetlust, slechte smaak, duizeligheid, zwarte vlekken voor de ogen. Hij heeft moeite om op te staan en kan nauwelijks een paar stappen doen omdat hij meteen duizelig wordt. Hij weet niet of hij koorts heeft gehad, heeft geen hoest of kortademigheid opgemerkt. Patiënt weigert een covidtest met neuswisser te laten afnemen.

Bloedonderzoek toont nierfalen met Ureum van 217 , Creatinine van 3,60 en eGFR van 16. Ook toont het SARS covid AL van 140 U/l, wat op een doorgemaakte Covid1nfectie wijst.

Patient wordt naar de spoed verwezen. Bij aankomst wordt hem een Covidwisser aangeboden, die hij wederom weigert. Daarop wordt hem gezegd dat hij niet verder kan geholpen worden.

 Op 6/12 belt hij me op en vertelt zijn verhaal. Ik bezoek hem thuis en kom te weten dat hij 2 weken bijna niet gedronken en gegeten heeft wegens slechte smaak. Bij onderzoek is  hij is  duidelijk gedeshydrateerd, met een bloeddruk is 65/25, zwakke pols met tachycardie van 130 met extrasystolen.Ik merk dat het bloedonderzoek ook hemoconcentratie toont met merkelijk verhoogde Hb, hematocriet, RBC, WBC en trombocyten, in vergelijking met vorig onderzoek in 6/21. Ik adviseer hem om zijn anti-hypertensie medicatie onmiddellijk te stoppen en geef hem ORS voor orale rehydratatie en adviseer hem over niersparend dieet.

Op 8/12 voelt hij zich subjectief iets beter en laten we bij een andere huisarts een bloedafname doen (ik ben zelf niet meer geregistreerd als arts in België). Dit toont verdere achteruitgang van de nierfunctie (Creatinine: 4,18 ; eGFR:13 ; verhoogd fosfaat en verlaagd bicarbonaat). De SARS CoV-2 IgG is 4934,4. De huisarts belt ‘s avonds en verwijst patiënt dringend naar de spoed.

Op 10/12 breng ik patiënt naar een ziekenhuis in Anwerpen, waar opnieuw bloed wordt geprikt en patiënt opnieuw een covidwisser weigert. De spoedarts zegt dat ze patiënt normaal zou opnemen, maar dit wegens weigeren van covidwisser niet kan. De nierfunctietesten zijn wel iets verbeterd.

Op 14/12 voelt patient zich duidelijk beter. Ik plan om morgen opnieuw een bloedcontrole te laten doen.

Mijn conclusie is dat de man door z’n huisarts en door de ziekenhuizen niet volgens de medische deontologie is behandeld, enkel omdat hij C-vaccin-vrij is en een neuswisser weigert.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig + 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.