Getuigenis ergotherapeute in een wzc: schriftelijke goedkeuring over de wens van het al dan net ontvangen van het vaccin

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Beste,

Ik werk in een WZC . In januari zullen we waarschijnlijk ingeënt worden.  Nu moeten we schriftelijk een document invullen of we wel of niet willen gevaccineerd worden tegen covid. Is dit een wettelijk document, door de overheid verplicht of is het iets van het WZC zelf? Ik was niet van plan om mij te vaccineren, of toch eerst afwachten ,en desnoods mij later te vaccineren. Ik wil dit helemaal niet invullen, ofwel later. Ik ben bang dat ze het willen gebruiken om toegang tot luchthaven, andere landen  te verhinderen als je weigert. Hoe kan ik dat het best oplossen? Kan ik mij desnoods later nog inenten, van zodra ik weet dat het vaccin veilig is, werkzaam en geen neveneffecten heeft op lange termijn? Dan moet ik dat document NU toch niet invullen? Kan ik mij nog later laten inenten als ik dit wil? Moet het personeel van WZC zich perse NU laten inenten? staat dit allemaal zo vast geregistreerd?

Naar mijn weten hebben wij in het WZC nog nooit zo’n document moeten invullen. ook niet voor de griepvaccin. Wat ik ook nooit neem. Ik ben tot nu toe nog niet bang geweest, zowel voor het virus niet als de vaccinatie, maar nu begint het wel, voor de maatregelen en controle die ze meer en meer over ons hebben. 

Hopelijk kunnen jullie mij en antwoord geven.

Vriendelijke groeten,

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Getuigenis ergotherapeute in een wzc: schriftelijke goedkeuring over de wens van het al dan net ontvangen van het vaccin

Reacties zijn gesloten.