Getuigenis E uit L: “Wij zijn besmet geweest, het ergste was vooral de paniek in de omgeving”

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Zelf ben ik patiënt geweest. Eerst milde symptomen bij mijn man (wij zijn beiden 53 jaar), en de “besmettingshaard” bleek duidelijk te komen uit de scouts van onze kinderen. Allemaal getest, drie gezinsleden positief (van wie enkel mijn man symptomen) en ikzelf bleef negatief. Na 2 weken toch ziek geworden, milde symptomen, 6 dagen koorts en een week futloos, idem bij mijn man. Niet erger dan griep, integendeel, al twee keer ziek geweest van griep, dat was veel erger.
De in het leven geroepen systemen van app en contacttracing werkten niet, niemand kreeg telefoon, de app heeft nooit een positieve test gegeven. De huisarts bevestigde dat de systemen niet werken.
Het ergste was vooral de paniek in de omgeving, alsof wij “geluk” hadden gehad dat we niet in het ziekenhuis waren beland. De paniek bij vrienden van onze kinderen, ook een verwijtende toon, de emotionele belasting was voor onze studenten nog het moeilijkst. Zelf zijn mijn man en ik nooit in paniek geweest, en rekenen wij ons tot de 85% mensen die geen of milde symptomen had. Wat ook zo is gebleken. Maar de sfeer van paniek is er wel. En de schade van de maatregelen zal groot zijn, ook voor het mentale welzijn van studenten en adolescenten.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Getuigenis E uit L: “Wij zijn besmet geweest, het ergste was vooral de paniek in de omgeving”

  • 15 december 2020 om 20:29
    Permalink

    Best zoveel mogelijk vertellen aan mensen, dat ze zich een andere mening kunnen vormen over corona, dat ze minder angstig zijn en twee keer denken vooraleer zich over te geven aan het vaccinavontuur. Men moet zich nooit laten intimideren door de omgeving , integendeel jullie hebben nuttige ervaring en kunnen de meningen doen keren . De corona-app heb ik in elk geval nooit gedownload.

Reacties zijn gesloten.