Getuigenis: De waarheid moet naar boven komen…

🕒 Leestijd: 2 minuten

Ik ben een verpleegkundige in een Vlaams woonzorgcentra. ik kies ervoor om mijn getuigenis anoniem te doen uit schrik voor eventuele negatieve gevolgen van mijn werkgever omdat ik het corona en vaccinatiebeleid in vraag durf te stellen.

Toen in maart 2020 corona bij ons op dienst uitbrak was het snel duidelijk dat we hiervoor niet klaar waren. Er waren geen middelen genoeg, mondmaskers moesten we hergebruiken. Als je geen koorts had moest je blijven werken.

Op onze dienst verloren we jammer genoeg 4 bewoners aan het virus op een afdeling van 32 bewoners. De slachtoffers vielen vooral bij de mensen die reeds erg verzwakt waren en die reeds meerdere ziektebeelden hadden (COPD,..)

Een aantal collega’s vertoonden ook al snel milde symptomen (hoofdpijn, grieperig gevoel) waaronder ook ikzelf. Omdat er toen geen testen beschikbaar waren kregen we de boodschap te blijven werken tenzij we koorts hadden of meerdere symptomen hadden.

Corona heeft veel schade aangericht, maar de bewoners hebben vooral geleden onder de eenzaamheid, de opsluiting op de kamer en het feit dat ze geen familie konden zien. Op korte tijd zag je heel wat bewoners wegkwijnen en heel snel achteruit gaan.

Toen de 1ste vaccinatieronde van start ging merkte ik op dat er toch een aantal bewoners heftige bijwerkingen hadden en van sommige ging hun algemene toestand kort nadien sterk achteruit. Niemand die zich vragen stelt en als je kritisch bent werd je vreemd aangekeken.

Ook onder het personeel zag ik allerlei bijwerkingen passeren : 1 collega ging direct in shock na het toedienen van het vaccin, een andere kreeg vreemde uitslag, studenten die opeens klaagde van pijn op de borst na vaccinatie,… perfect normaal niet??!! een jonge collega van 25 die uit het niets een TIA doet?

Mijn eigen vader werd kort na vaccinatie opgenomen met vocht op de longen (longabces), de kankerwaarde van mijn tante die voordien onder controle waren, waren opeens ontregeld en ze overleed kort nadien.

Voor mij is het duidelijk dat de vaccinaties alles behalve veilig waren en al zeker niet de beloofde werkzaamheid hadden. Op 1 dame na was iedereen gevaccineerd, die dame (100jaar btw!) wou geen vaccinatie, toen corona kort na de booster vaccinaties voor de 3de keer toesloeg, was zij de enige die geen symptomen had. 23 van de 32 bewoners werden opnieuw positief getest en waren erg ziek.

Vanwege mijn functie pols ik vaak naar de meningen van de huisartsen die ik op dienst krijg, ook daar hoor ik dezelfde verhalen. Jonge mensen die hartklachten krijgen, ernstige bijwerkingen,.. censuur! Het blijft maar duren.

Ik hou men hart vast moesten ze toch de zorg willen verplichten tot vaccineren, bitter weinig collega’s wensen nog gevaccineerd te worden en spreken zelf openlijk uit weg te gaan indien dit zou gebeuren.

Hoe fout kan dit toch lopen?!

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien − vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.