Getuigenis C. uit Overijse: WZC liegt en stelt mijn vader als Covid overlijden

🕒 Leestijd: 2 minuten

Beste

Op 23.1.2020 komt mijn papa te val in het WZC. Ondanks de zware val, de ettelijke kneuzingen in het gezicht en armen, wordt hij niet voor controle naar het ziekenhuis gestuurd want hij is alert. op 24.1 mag ik hel bezoeken in het WzC want dan is het bezoekdag.

Op 26.01 word ik gecontacteerd door WzC. Mijn papa wordt overgebracht naar de Spoed met vermoedelijk een hersenbloeding. 

Een paar uur later valt het verdict: hersenbloeding. Nog een paar uur later krijgen opnieuw telefoon want mijn papa heeft asymptomatische COVID en moet worden overgebracht naar het UZ Aalst.

 De volgende dag hebben we een ophartig gesprek met de neuroloog die ons zegt dat gezien de ernst van de hersenbloeding en alle andere pathologieën van mijn papa (voorkamerfibrilatie, nierinsufficientie, COPD) het beter is alle behandelingen stop te zetten en de natuur zijn beloop te laten gaan. Het verder behandelen van zijn voorkamerfibrilatie is nefast voor mogelijk andere hersenbloedingen.

 Mijn vader gaat 29.01 terug naar het WZC maar kan zijn bed niet verlaten omwille van de immobiliteit ingevolge hersenbloeding. Gezien de agressiviteit die hij toont omwille van de hersenbloeding (frontal links) krijgt hij alleen nog een kalmeringsmiddel toegediend die hem suf maakt en volledig immobiel.

Mijn papa vertoont geen COVID symptomen. 
Op dinsdag  krijgen we te horen dat hij palliatief is, alle organen geven het op, wat ons ook was aangekondigd door het stopzetten van alle medicijnen. 

Op donderdag is mijn papa alleen in zijn kamer zonder de aanwezigheid van zijn kinderen overleden.

En wat maakt dit ganse verhaal zo triest en onmenselijk:

1. Op het overlijdensbericht staat dat hij overleden is aan COVID wat permanent fout is. 
2. ik bleek na mijn bezoek op 23.01 ook besmet met COVID en na mijn positieve test op 1.2 vertelde mijn huisarts mij dat ik in isolatie moest en ook al was mijn papa COVID positief en liepen we beiden dus geen risco op nieuwe besmetting, mocht ik mijn woonst niet verlaten volgens mijn dokter want volgens de regels is isolatie isolatie. 

Het WZC wou mij toch de kans geven om afscheid te nemen op donderdag maar aangezien ze een corona controle kregen, werd ik gevraagd op vrijdag langs te gaan. 

mijn papa is donderdagavond overleden. 

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

6 gedachten over “Getuigenis C. uit Overijse: WZC liegt en stelt mijn vader als Covid overlijden

 • 7 februari 2021 om 16:57
  Permalink

  Innige deelneming. U valt niets te verwijten, u deed alles wat mogelijk was. Hopelijk is je vader vredig gestorven en bewaar je de goede tijden in je hart. Bedankt om de moed te hebben het neer te schrijven. Het weze een waarschuwing voor ieder die het leest. En een aanmoediging: waag het erop om regels te overtreden. De regel van quarantaine kan de moeite waard zijn om te overtreden, de regel van verboden te worden op bezoek te gaan bij een doodzieke vader overtreden eveneens. Luister vooral naar je hart. Wees niet bevreesd voor mensen of overheden. Weeg af. Wees moedig en probeer uit alle macht. Wees slim en vindingrijk. Dring aan, stel niet uit. Al zou het maar voor 10 minuten gelukt zijn, afscheid nemen van een dierbare is het waard. Maar ook: bedenk dat elke dag de laatste kan zijn en ga altijd in vrede uit mekaar.

  Beantwoorden
  • 12 februari 2021 om 19:59
   Permalink

   Strekte , echt niet te geloven het is zo onmenselijk, veel strekte 👍🏻

   Beantwoorden
 • 7 februari 2021 om 22:35
  Permalink

  Veel sterkte bij de verwerking van uw grote verdriet. Mocht het voor u een verwerking zijn van uw verdriet, schrijf uw beleving op en stuur de brief aangetekend naar Minister Van den broucke, De Croo…
  Als iedereen zwijgzaam toekijkt gebeurd er niets.
  Warme, troostende knuffel!

  Beantwoorden
 • 8 februari 2021 om 08:52
  Permalink

  Herkenbaar. Palliatieve sedatie is blijkbaar het meest aangewende middel in WZC en op +75ers. Ik ken 2 mensen in mijn onmiddellijke omgeving die kort na hun opname opeens out of the blue palliatief waren. De ene dag staan we nog vrolijk te praten in de inkom en twee dagen later is hij overleden. Zelfs zijn vrouw begrijpt het niet. Van ziek naar een plant op een paar dagen tijd. Ze waren ook beide zogezegd positief getest op Covid alhoewel zonder symptomen. Een verdere behandeling kon daardoor niet opgestart worden. Alhoewel ik het vermoeden had dat men al met palliatieve gestart was nog voor het besproken werd met de nabestaanden. En ik hoor identieke verhalen in mijn omgeving. Zorgkundigen worden opvallend stil wanneer je dit aankaart. In ieder geval heel veel sterkte.

  Beantwoorden
 • 8 februari 2021 om 17:44
  Permalink

  Kunt u iets meer details geven ivm de patiënt, ik zou namelijk even willen nagaan waar het ziekenhuis precies in de fout gegaan is.

  Beantwoorden
 • 9 februari 2021 om 09:18
  Permalink

  Innige deelneming !!!
  Fijn dat je dit verhaal wilt delen, maar wat de cijfers betreft, weten dat Corona continu gebruikt wordt voor de mensen angst aan te jagen.
  Ik heb dit reeds meerdere malen bevestigd gekregen, maar je kan moeilijk eerlijkheid verwachten, van een sector die bezoedeld is door hebzucht, en geld.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negentien − elf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.