Getuigenis: antwoord van de school ivm bezorgdheid over mondmaskerplicht

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Beste,

De regering en de scholen maken zich niet veel zorg voor de welzijn van onze kinderen, ze volgen gewoon de regels ook als het schadelijk is voor onze kinderen. Ik had dit nooit vetrwacht in Europa! Nu begrijp ik beter het nut van het “Milgram experiment” en zie duidelijk waar wij naartoe gaan.

Mvg,

******

Beste mevrouw,

Als directeur van een school voor gesubsidieerd vrij onderwijs ben ik gebonden om de richtlijnen op te volgen van de Vlaamse overheid inzake onderwijs en van het schoolbestuur APB POA.

Dit betekent dat er een mondmaskerplicht geldt op het schooldomein en tot op een afstand van 200 m op de openbare weg in de omgeving van het schooldomein.

Of ik open sta voor een discussie over de zin of onzin van mondmaskers is dus in deze niet aan de orde.

Met vriendelijke groeten

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

4 gedachten over “Getuigenis: antwoord van de school ivm bezorgdheid over mondmaskerplicht

 • 27 februari 2021 om 17:42
  Permalink

  Paraplu open. Het welzijn van de kinderen is niet aan de orde. Heel duidelijk. Dus aan alle ouders die bezorgd zijn en denken te kunnen sensibiliseren bij de schooldirectie: het geeft geen zin, verloren moeite. Steek liever uw energie in iets anders. Als uw kinderen uw grootste zorg zijn, terecht, vertrouw ze niet toe aan het onderwijs. Kies voor de prioriteiten, voor wat er wel toe doet, zoek verwante zielen en zet initiatieven op om niet afhankelijk te zijn van het onderwijs. Thuisonderwijs, privé onderwijs. Zoek gemotiveerde (gepensioneerde) leerkrachten, voed op tot zelfstandige kritische mensen, leer ze zelfstandig studeren, ontdek je eigen pedagogische bekwaamheid, vertrouw op de toekomst. Tijdens het schooljaar kan men ook al overstappen naar thuisonderwijs, gewoon het clb op de hoogte stellen. Als er voldoende ouders gevonden worden zullen de scholen een andere toon op zetten want ze zijn voor hun bestaan zo afhankelijk van hun aantal leerlingen! Ook al staat je alternatief nog niet helemaal op punt, je kan het al aankondigen. Dreigen kan een positief effect hebben op de houding van directies, zoals dreigen met verbod op reizen voor niet-gevaccineerden ook velen doet veranderen van gedacht. Dus een petitielijst opmaken aan de schoolpoort en erbuiten. Onderwerp: deze brief van de directie en in fluo de laatste zin eruit. ‘ Wij zijn bezorgd over de nonchalance van de directie met betrekking tot het welzijn en de gezondheid onze kinderen en overwegen van school te veranderen. Wij eisen dat de directie van de school van onze kinderen het nut van mondmaskers wil nagaan’. Succes.

  Beantwoorden
 • 28 februari 2021 om 17:09
  Permalink

  Als leerkracht kan ik dit bevestigen. Ik heb de school waar ik lesgeef in september heel wat informatie bezorgd over mondmaskers, afkomstig van PubMed en door een onafhankelijke deskundige (Ph D epidemiologie) nagekeken en naar verstaanbaar Nederlands omgezet. Antwoord van de directie: wij volgen de richtlijnen van de Vlaamse overheid, niet de ‘sociale media’. Een petitie van ouders aan het begin van het schooljaar heeft geen enkele zin gehad. Dat er zo’n petitie is geweest, heb ik van een ouder moeten vernemen!!!
  Collega-leerkrachten en directie blijven de leerlingen maar angst aanjagen, afsnauwen(tot schreeuwen en beledigen toe) wanneer het mondmasker niet correct gedragen wordt, handen niet ontsmet worden … De meeste leerlingen doen (veel te) braaf wat gevraagd wordt. Het deeltijds afstandsonderwijs vraagt ook heel veel energie. Ik zie meer en meer somberheid en depressieve gedachten, terwijl dit de mooiste en onbezorgdste tijd van hun leven zou moeten zijn.
  Elke dag weer val ik van de ene verbazing in de andere wanneer ik geconfronteerd word met de ‘domheid’ van diegenen die onze jeugd onderwijzen. Ik probeer een verschil te maken door mijn leerlingen dagelijks aan te zetten tot kritisch denken, maar de indoctrinatie heeft al grote schade aangericht. Ik controleer niet of ze hun handen ontsmetten en als een leerling het mondmasker onder de neus heeft hangen zal ik nooit een opmerking maken. Ik ga daarom vaak achterin de klas staan. Zelf ben ik eigenlijk aan het einde van mijn Latijn. Scholen zijn geen onderwijsinstellingen maar indoctrinatiekampen. Thuisonderwijs is een betere optie.

  Beantwoorden
  • 2 maart 2021 om 11:35
   Permalink

   Ze zijn nu een hele generatie, naar de verdoemenis aan het helpen, en ziek aan het maken.
   En de massa staat erbij, en kijkt ernaar !!!
   Heelveel zielig.

   Beantwoorden
 • 1 maart 2021 om 19:19
  Permalink

  Beste Flora,
  Je zegt dat je wordt geconfronteerd met de domheid van je medeleerkrachten. Ik zou dit breder willen trekken: ik ben namelijk al een tijdje enorm ontgoocheld over de domheid van de (bijna) hele bevolking. Dat 90% van de mensen zich nog steeds laat vangen door het doemdenken dat ze dagelijks horen, dat kan ik echt niet vatten. Dat terwijl er zoveel objectieve info beschikbaar is die duidelijk aantoont dat er helemaal geen reden is tot paniek.
  En dat mensen allerlei zaken die er nu gedaan worden als ‘normaal’ zien.
  In de UK worden perfect gezonde mensen voor 2 weken opgesloten in een speciale hotelkamer, als ze naar het buitenland geweest zijn. Als je dat 3 maanden geleden had gezegd, dan had men je gegarandeerd een complotdenker genoemd. Welnu, het is realiteit ondertussen. En als je dan de reacties van de mensen leest bij die artikels, dan val je pas echt achterover: ‘goed zo, moesten ze hier ook doen’, of ‘ze moeten maar niet reizen’. Perfect gezonde mensen opsluiten: dat vinden we nu dus normaal blijkbaar …
  Of gisteren zag ik nog een filmpje op de website van de VRT staan, over hoe een muziekorkest in de VS nu elk in een apart tentje stond te spelen. Weeral reacties, zoals ‘wauw, tof gevonden’, of ‘oh, hoe origineel’, of ‘kunnen we dat bij onze harmonie ook doen aub?’. Echt waar, vinden die mensen dat dan normaal?
  Groetjes
  Marc

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien + 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.