Getuigenis: Ik twijfel

🕒 Leestijd: 4 minuten

Ik twijfel …

Ik twijfel … of ik dit wel mag schrijven …

Ik twijfel om te schrijven dat ik twijfel … over het nut van een covid-vaccinatie bij mezelf of mijn kinderen …

Ik snap het gewoon niet … waardoor ik er geen vertrouwen in heb … waardoor ik twijfel …

 • Waarom is het niet voldoende om de kwetsbaren en risicogroepen te beschermen (doen we toch met andere vaccins ook)?
 • Waarom durf je amper hardop te zeggen dat je twijfelt … of gewoon dat je je niet vaccineert … je wordt bekeken als een paria … waar is die vrije meningsuiting?
 • Waarom wordt er niet duidelijker tegen iedereen gezegd dat het gaat om een experiment van de farmaceutische firma’s en dat de definitieve resultaten pas in januari 2023 verschijnen …?
 • Waarom wordt in één zin gezegd dat het gaat om totaal nieuwe vaccinaties (mRNA) en tegelijk beweren dat er geen lange termijn neveneffecten zijn omdat ‘nog andere vaccin zo’n effecten ook niet vertonen … is dat geen appelen met peren vergelijken?
 • Op sociale media wordt ‘tegenwind’ geblokkeerd … krijgen we daarmee wel écht de informatie die alle kanten belicht? … ik twijfel …
 • Een onderzoeker van een hogeschool wordt ontslagen omdat hij zich kritisch uitlaat over de vaccinatiecampagne … kan dat zomaar?
 • Je kan amper vergelijkende cijfers tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden terug vinden … tenzij het in het voordeel van de gevaccineerde personen gaat … toch vreemd?
 • Van zodra iemand gestorven is en die persoon een positieve test afleverde hoort hij/zij bij de corona-sterftegevallen … maar is dat ook zo?  Waarom wordt er geen onderscheid gemaakt tussen mensen die sowieso gestorven zouden zijn maar toevallig positief waren en mensen die nog zouden leven als ze geen corona-besmetting zouden gehad hebben … waar zijn die cijfers?
 • Waarom krijg je na een vaccinatie niet standaard een webadres waar je eventuele bijwerkingen kan melden mee … het gaat uiteindelijk toch nog om een experiment … we weten veel nog niet?  Alle info kan helpen … toch?
 • Waarom horen we amper in de media van de massale protesten in Frankrijk op de verplichte vaccinatie voor zorgverleners en de coronapas?
 • Waarom krijgen we nooit ‘positieve’ resultaten te zien van landen waar ze de corona-maatregelen laten vallen (vb.: United Kingdom)?
 • Waarom moet je je verantwoorden als je je niet vaccineert?  Het lijkt soms wel een heksenjacht:

o   De minister wil dat zorginstellingen de vaccinatiegraad van hun verzorgend personeel bekend maakt … waarom?

o   Een ziekenhuis draagt zorgverleners op een chirurgisch masker te dragen, behalve als je niet gevaccineerd bent … dan moet het een FFP2 zijn … doet u dat ook ergens aan denken?

o   Uitbraken in woonzorg-centra waar iedereen was gevaccineerd behalve een paar zorgverleners … het kan niet anders dan dat zij de oorzaak van de uitbraak zijn geweest …

o   Als je je niet laat vaccineren ‘moet je maar eens met experten gaan spreken’ … die zullen u wel overtuigen … hoezo? Waarmee?

o   Reacties die je krijgt als je zegt dat je je niet laat vaccineren …

§  Wat heb je dan nodig om overtuigd te worden? … wie zegt dat ik daar nood aan heb?  Luister eens naar mijn twijfels voor je zoiets zegt …!

§  Besef dan dat jij je vrijheid terug krijgt door al de anderen in de maatschappij die wel hun ‘verantwoordelijkheid opnemen’… Moet ik overtuigd worden door op mijn schuldgevoel in te spelen …

§  Je moet het niet doen voor jezelf maar om je naasten te beschermen … de laatste tijd lees ik toch dat gevaccineerden ook overdragen … ik twijfel?

§  Als je dat niet doet kan je niet op reis of naar festivals of … gaan … dus het inperken van onze vrijheid moet ons overtuigen?

§  Doordat jullie niet gevaccineerd zijn komen er mutaties … en ik die dacht dat een mutatie meestal zwakker werd … en toch vooral gebeurd als de ‘context en dus de host’ verandert … na bijvoorbeeld vaccinatie?

§  En zo kan ik nog wel doorgaan … is dat de manier? Ik snap de argumenten niet? Ze zijn niet logisch … in de eerste lockdown konden wij als verpleegkundigen als eerste gevaccineerd worden … en dat moesten we doen om onze patiënten te beschermen … waar op dat moment geen énkel bewijs van was … Het kon niet snel genoeg gaan … tot de avond voor de vaccinatieronde een collega positief bleek te zijn … en ineens moest de vaccinatie uitgesteld worden want dat zou anders verkeerde onderzoeksresultaten kunnen geven?  Uh … wat is nu eigenlijk het belangrijkste? … en dat moet dan vertrouwen opwekken …

Wat je ook als argumenten aangeeft … het is nooit goed … en als er überhaupt naar je wordt geluisterd, ben je altijd degene die niet ‘solidair is met de gemeenschap’ … maar op welke manier dan?  Leg het mij uit aub?

 • Ik houd niemand tegen om zich te laten vaccineren … in tegendeel … ik ben een grote voorstander om zelf te mogen beslissen of je je laat vaccineren of niet.
 • De kwetsbare groepen zijn intussen beschermd … ze zijn gevaccineerd … dus waar zit de meerwaarde voor hen?
 • Zelfs met vaccinatie kan je overdragen … al zou het minder makkelijk zijn … (maar hoe komt het dat grote onafhankelijke studies daarover nog steeds op zich laten wachten? – je zou toch denken dat ze daar heel snel op grote schaal onderzoek naar zouden doen?)
 • Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij als ik straks ziek wordt … dat is een risico dat ik durf te nemen … net zoals rokers ook het risico nemen om longkanker te krijgen … of ga ik nu te kort door de bocht?
 • Ik houd mij aan de covid-maatregelen die van kracht zijn (uitgezonderd de vaccinatie).
 • Ik bescherm mijn kinderen op mogelijke ernstige lange-termijneffecten – die de gemeenschap hoogst waarschijnlijk nog veel geld, tijd en middelen gaat kosten … maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden want dat is niet bewezen …

Ik ben verpleegkundige – wil mij opgeven om in het reserveteam te zitten bij corona-nood … maar ben ik dan niet hypocriet? Want ik heb mij bewust niet laten vaccineren … ik twijfel of ik wel in de positie ben om zorg te verlenen … wat ik écht wil doen … hoeveel van ‘ons’ haken af om dat te doen waar ze eigenlijk voor gekozen hebben … zorg verlenen … gewoon omwille van twijfel …

We worden gestimuleerd om ‘kritische denkers’ te zijn … maar als we het hardop doen worden we teruggefloten … Ik twijfel of ik wel mag twijfelen … of ik wel mag ‘afwijken’ van de massa … Dat kan toch niet de bedoeling van onze maatschappij zijn?

Blijkbaar mag je niet meer twijfelen … en nét dat doet met twijfelen …

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

5 gedachten over “Getuigenis: Ik twijfel

 • 25 augustus 2021 om 18:02
  Permalink

  Goeie samenvatting , wij maken da allemaal mee , maar twijfelen moet niet.
  Ge wordt zot van uwe medemens .

  Geen vaccin is geen vaccin , punt .
  Da de rest doet wat hij wil , ik doe nie mee .

  Nie opgeven .

  Beantwoorden
 • 26 augustus 2021 om 08:27
  Permalink

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Hoe meer druk ze op ons zetten om het “vaccin” te nemen, hoe groter de propaganda van de “experten”, hoe meer ik de “vaccins” en de “experten” wantrouw. De regeringen vertrouw ik al helemaal niet meer.

  Beantwoorden
 • 30 augustus 2021 om 21:49
  Permalink

  Beste,
  Wel dat vind ik nu echt goed verwoord !
  Waarom mogen we niet twijfelen ?? Omdat er veel meer achter zit dan het virus en vaccin enz.. Verdeeldheid en angst zaaien, daar draait het om.
  Wat wordt dit een angstaanjagende wereld !!

  Beantwoorden
 • 10 september 2021 om 13:56
  Permalink

  Wat mooi dat dit van iemand komt die in op het terrein werkt. Het is toch om mensen zoals u te verlichten dat wij ons moeten laten injecteren, niet? Waarom mag deze stem dan niet gehoord worden? We moeten zo hard ons best doen als maatschappij zodat de verpleegkundigen niet uitvallen met burn-out, maar de niet-gevaccineerden moeten ontslaan worden. Die kunnen ze in het ziekenhuis blijkbaar wel missen.

  Beste verpleegster, bedankt voor uw bijdrage. U bent moedig. Mag ik vragen in welke regio u werkt en of u een idee hebt of er veel twijfelaars onder uw collega’s zijn? Komen jullie daar onder elkaar voor uit?

  Beantwoorden
 • 15 september 2021 om 23:14
  Permalink

  ik woon in SPANJE , dus ik krijg sms oproep voor vacuna , 1ste maal april /// 2 de maal in mei beide afspraak 1 ste en tweede prik, stond er op was voor ASTRA ZENICA ik geef geen enkele reactie noch in april ,noch in mei .In Juni terug sms met melding dat ik Pfizer kon krijgen met link erbij voor aan te melden , terug niet gereageerd , in aug terug sms /dat ik zelf mijn afspraak kon bepalen .geef terug geen reactie .Nu 2 sept terug sms 1 ste prik op 6 sept 2 de prik 20 sept. voor de spuit MODERNA , snappen ze dat nu niet ,dat ik deze MOORDSPUITEN niet moet !!! Voor mijn man hebben ze gebeld in April was ook neen ,moet geen vacuna hij is 70+zou graag nog wat leven zei hij .ik 60+.
  IK sprak deze week Gentse huisarts , waar ik regelmatig mee in contakt kom , Awel heb je nu al laten vacin zetten zeg neen moet die rommel niet ,wat ik allemaal lees ,echt niet te schatten dat zijn moordspuiten ,ze zei Ge MOET DAT ALLEMAAL NIET LEZEN ,DAN WEET GE DAT OOK NIET !!! over HYPOCRIETE UITSPRAAK GESPROKEN ik word er razend van , BLIJVEN DUWEN OM EEN SPUIT ;NO WAY

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

elf + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.