“Georganiseerde samenzwering” van de media om COVID-informatie te onderdrukken

🕒 Leestijd: 2 minuten

Tijdens een podcast met Lex Fridman schetste presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. hoe de media tijdens de pandemie betrokken waren bij een “georganiseerde samenzwering” door op te treden als “propaganda organen voor de overheidsinstanties” en door “iedereen die een andere mening was toegedaan” te censureren. Kennedy sprak opnieuw uitvoerig over het “onoverkomelijke en overweldigende” bewijs dat de CIA betrokken was bij de moorden op zijn oom en vader, wat Fridman aanzette tot de vraag “Wat is het mechanisme waarmee de CIA het verhaal beïnvloedt?”.

Persorganen die banden hebben met de CIA

“Via de pers”, antwoordde Kennedy en voegde eraan toe: “Rechtstreeks via belangrijke leden – er zijn bepaalde persorganen die banden hebben met het agentschap, de mensen die deze organen leiden, zoals de Daily Beast en Rolling Stone… hebben nauwe banden met de inlichtingendiensten. Salon, Daily Kos.”

Hij vervolgde: “Ik denk eigenlijk dat de hele journalistiek zichzelf de laatste jaren te schande heeft gemaakt. Het is zo geworden dat de belangrijkste kranten in dit land, en de televisiestations, en de oude media, hun traditie hebben verlaten… ze geloofden dat de functie van journalisten was om deze houding van felle scepsis te handhaven ten opzichte van elke samenvoeging van macht, met inbegrip van overheidsgezag… hun taak was om de waarheid te spreken tegen de macht en om hoeders te zijn van het eerste amendement recht op vrije meningsuiting.”

“Maar als je kijkt naar wat er gebeurde tijdens de pandemie, dan was dat het omgekeerde van dat soort journalistiek,” drong RFK Jr. verder aan, eraan toevoegend dat “de grote persorganen in dit land… propaganda aan het uitzenden waren, ze werden propaganda-organen voor de regeringsinstanties. Ze censureerden in feite de spraak van iedereen die een afwijkende mening had, van de machtelozen.”

“In feite was het een georganiseerde samenzwering. Het heette het Trusted News Initiative,” merkte Kennedy op en hij voegde eraan toe: “Een aantal van de grootste persorganisaties in ons land hebben het ondertekend. Ze stemden ermee in om geen verhalen of feiten af te drukken die afweken van de orthodoxie van de overheid.”

“De Washington Post was een ondertekenaar van de TPI, de AP, en de vier sociale media groepen, Microsoft, Twitter, Facebook en Google hebben allemaal het Trusted News Initiative ondertekend. Het werd gestart door de BBC, georganiseerd door hen, en het doel ervan was ervoor te zorgen dat niemand iets kon publiceren dat afweek van de orthodoxie van de overheid,” legde Kennedy uit.

Hij vervolgde: “De manier waarop het werkte is dat de UPI en de AP, de nieuwsdiensten die het meeste nieuws in het land brengen, en de Washington Post zouden beslissen welk nieuws mocht worden afgedrukt en veel daarvan ging over Covid, maar ook over de laptop van Hunter Biden. Het was ontoelaatbaar om te suggereren dat die echt waren, of dat er dingen op stonden die compromitterend waren.”

Kennedy voegde eraan toe dat hij momenteel bezig is met een rechtszaak tegen het Trusted News Initiative en dat een schrijver van de Washington Post hem ervan beschuldigde een samenzweringstheoreticus te zijn, terwijl het in werkelijkheid die krant was die toezag op “een ware samenzwering om iedereen te onderdrukken die afweek van de orthodoxe ideeën van de overheid door ze ofwel volledig te censureren of ze het etiket ‘samenzweringstheoreticus’ op te plakken”.

“Als je uiteindelijk het publiek manipuleert in samenwerking met machtige entiteiten, dan word je het instrument van autoritaire heerschappij in plaats van de tegenstander ervan. Het wordt het tegenovergestelde van journalistiek in een democratie,” drong Kennedy aan.

Bron 1

Bron 2

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht + 11 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.