Geheime vaccincontracten met Pfizer vrijgegeven

🕒 Leestijd: < 1 minuut

In Zuid-Afrika zijn de vaccincontracten (1) met Pfizer bekend gemaakt. Die laten zien dat er destijds echt nog niets bekend was over de langetermijneffecten van de injecties. Wat er in de contracten staat is wereldschokkend. Pfizer merkt erin op dat het vaccin haastig wordt ontwikkeld vanwege de ‘noodsituatie’ en dat er op dat moment niets bekend is over de langetermijneffecten en effectiviteit van het vaccin. Pfizer erkent bovendien dat er ‘mogelijk bijwerkingen optreden die nog niet bekend zijn’.

Pfizer, gezondheidsfunctionarissen en wereldleiders logen toen ze zeiden dat de coronavaccins veilig en effectief waren. In de vaccincontracten staat dat er niets bekend is over de effectiviteit en veiligheid van de vaccins. Dat de contracten zijn vrijgegeven is te danken aan het Health Justice Initiative (HJI), dat eerder al rapporteerde (2) over de onthutsende manier waarop de overeenkomsten tot stand zijn gekomen.

“De Zuid-Afrikaanse overheid werd ‘gegijzeld’ door Pfizer, Janssen en Gavi, the Vaccine Alliance. De overheid kreeg niet alleen een verregaande geheimhoudingsplicht opgelegd, maar betaalde ook de hoofdprijs voor de vaccins. Sommige landen betaalden nog meer dan rijke landen die al contracten hadden gesloten.”- HJI

Zuid-Afrika werd gedwongen om onvoorstelbare sommen geld neer te tellen voor overprijsde vaccins, volgens de directrice van HJI. Ze noemde de contracten ‘eenzijdig, oneerlijk en ondemocratisch’. Matthew Herder van de Dalhousie University in Canada, die de contracten voor HJI analyseerde, zei dat Zuid-Afrika geen vaccins mocht delen met buurlanden, mits Pfizer daar toestemming voor gaf.

Bron

Ref 1

Ref 2

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.