Geen Fase 2 onderzoek WHO oorsprong virus

🕒 Leestijd: < 1 minuut

In het 1e onderzoek naar de oorsprong van het virus uit 2021 was de mogelijkheid van een ontsnapping vanuit het laboratorium in Wuhan aangegeven als zeer onwaarschijnlijk. Omdat men toen nog over onvoldoende informatie beschikte, was er aangekondigd een fase 2 onderzoek te gaan doen.

De WHO heeft nu na 2 jaar aangegeven dat het fase 2 onderzoek niet gaat worden uitgevoerd. Een van de redenen zou zijn dat China weigert mee te doen aan een onderzoek.

Al in september 2019 is de virusdatabase van het laboratorium in Wuhan offline gehaald. Daarmee waren eigenlijk al de voortekenen dat China niet zou gaan meewerken.

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer bewijzen en aanwijzigingen gevonden dat een ontsnapping uit het Wuhan laboratorium de enige waarschijnlijke optie is. Mogelijk is dat ook een van de redenen om geen onderzoek te willen starten.

Hoe het virus het laboratorium heeft verlaten is echter nog onduidelijk.

Mede door de houding van China is het dus onmogelijk om te leren hoe dit had kunnen gebeuren. En daarmee ook hoe het een volgende keer zou kunnen worden voorkomen.

In onderstaande video van Dr Campbell wijst hij nog op een paar andere belangrijke gevolgen.

Briljante video van Dr Campbell.
Hij zou een 2e carrière kunnen beginnen als komiek.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.