Florida hanteert nieuwe richtlijnen voor Covid- injecties: groot risisico op hartproblemen in leeftijdsgroep van 18-39 jaar.

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Florida blijft benadrukken dat zorgverleners alle gegevens van hun patiënten dienen te beoordelen om risico’s te evalueren en voor- en nadelen af te wegen die voor elke patiënt uniek zijn bij het bepalen van eventuele te verlenen gezondheidszorgdiensten, inclusief de toediening van COVID-19-vaccins met Messenger-RNA (mRNA) dat zowel de Pfizer- | BioNTech en de Modema-vaccins gebruiken.

Gids voor mRNA- gentherapie in Florida

Het Florida Department of Health (Department) voerde een eigen analyse uit door middel van een serie case studies, een techniek die oorspronkelijk is ontwikkeld om de veiligheid van vaccins te evalueren. Deze studie onderzocht het sterfterisico na mRNA COVID-19 vaccinatie.

Uit deze analyse bleek dat er een toename van 84% is in de relatieve | incidentie van hartgerelateerde sterfte bij mannen van 18-39 jaar oud binnen 28 dagen na mRNA vaccinatie.

Personen met reeds bestaande hartaandoeningen, zoals myocarditis en pericarditis, moeten bijzonder voorzichtig zijn bij het overwegen van vaccinatie en dit bespreken met hun gezondheidsverzorger.

Als zodanig heeft het Florida Department of Health de volgende richtlijnen uitgegeven: op basis van de momenteel beschikbare gegevens moeten patiënten worden geïnformeerd over de mogelijke hartcomplicaties die kunnen ontstaan na ontvangst van een mRNA COVID-19 vaccin.

Gezien de hoge mate van wereldwijde immuniteit voor COVID-19, weegt het voordeel van vaccinatie waarschijnlijk niet op t.o.v. dit abnormaal hoge risico op cardiaal- gerelateerde sterfte bij mannen in deze leeftijdsgroep.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien + acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.