Flashback: Fauci bespreekt hoe vaccins de ziekte kunnen verergeren

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Een bijna twee jaar oud interview met Dr. Anthony Fauci over vaccins en antilichaam afhankelijke versterking (antibody dependent enhancement, ADE) is weer opgedoken, nu meer mensen vermoeden dat de Covid-19 omicron variant is veroorzaakt door vaccins.

In het interview met Facebook CEO Mark Zuckerberg, dat plaatsvond in maart 2020 toen de Covid-19 vaccins nog in ontwikkeling waren, legt Fauci de verschillende testfasen van de vaccins uit, en maakt hij melding van ADE.

Na te hebben besproken hoe onderzoekers de veiligheid van vaccins controleren door simpelweg een proefpersoon in te spuiten en te kijken of deze een bijwerking heeft, erkent Fauci ADE als “een ander element van veiligheid”.

Volgens het Children’s Hospital of Philadelphia “treedt ADE op wanneer de antilichamen die tijdens een immuunreactie worden aangemaakt, een ziekteverwekker herkennen en zich eraan binden, maar niet in staat zijn infectie te voorkomen. In plaats daarvan fungeren deze antilichamen als een ‘paard van Troje‘, waardoor de ziekteverwekker in de cellen kan binnendringen en de immuunreactie verergert.”

Uit de opmerkingen van Fauci blijkt dat hij zich terdege bewust is van het feit dat vaccins de ziekte die zij proberen te genezen, kunnen verergeren – en zijn opmerkingen zijn opnieuw in omloop gebracht omdat velen geloven dat dit het geval is met de huidige omicron-uitbraak.

Hier is het volledige Fauci-Zuckerberg interview van maart 2020.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.