Filosoof Johan Braeckman, uit zich als pro-vaxxer in De Afspraak. Draulans schuldig aan laster. Een verslag.

🕒 Leestijd: 2 minuten

Een jaar lang indoctrineert de media ons 24/7 met haar propaganda en angst. Nu laat men eindelijk eens 2 van onze experten even aan het woord, omdat men het heet voelt aan de schenen en ineens is het medialandschap te klein.

Zondag avond biedt vrt debat aan in de 7de dag tussen Pierre Van Damme, Sam Brokken en Hilde Desmet. Maandag plaatsen alle kranten artikels die ons afschilderden als anti-vaxxers die monddood moeten gemaakt worden. En tegen de avond kraakt VRT Artsen Voor Vrijheid volledig in De Afspraak in een roddelrondje met Prof. Braeckman, Rector Caroline Pauwels en Dirk Draulans.

Framing, leugens, tot zelfs claimen dat we doodsbedreigingen uiten. Het getuigt van hopeloosheid. Graag bewijzen van jullie professionele roddels beste VRT en Knack.

We maken ons zorgen. Hoe laag moet de media nog vallen? Dit is een flagrante belediging voor de intelligentie van één miljoen (1.000.000) mensen die onze website bezocht gedurende de laatste maanden. Je kan je terecht afvragen hoe hard de media liegt in andere zaken.

Een openbare omroep door belastinggeld betaald mag dus niet platform bieden aan de mening van een heel groot deel van de mensen? Vond u het ook een heftig en pittig debat? Wij vonden het heel sereen en vooral eenzijdig.

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/de-afspraak/2021/de-afspraak-d20210215/

Dirk Draulans voor Knack: “Een barrage van recht van antwoorden (4 dus nvdr.) tot doodsbedreigingen aan de Knack reporter.”
U kan ons recht van antwoord lezen op onze site. We willen graag bewijzen van deze aantijgingen en laster beste Knack! Oordeelt u zelf beste kijker!

Knack gunt ons geen recht van antwoord maar blijft ons wel hard aanpakken in de media.

Undertussen heeft advocaat Mr. Verstraeten een dagvaarding ingesteld bij de correctionele rechtbank voor beide heren:

Kijkers dienen klacht in bij vrt

Ondertussen waren heel veel kijkers gedegouteerd door de houding van vrt, zondag na het programma de 7de dag. Zij reageerden voluit op de fb topic van hun pagina. VRT haalde zondag de topic weg omdat deze op een half uur meer dan 400 spontane reacties had anti-vaccinatie, anti-maatregelen en anti media censuur. Deze reacties hadden een aanmanend maar beleefd karakter.
Uit frustratie begonnen mensen woedend te reageren op oa de post over K3: https://www.facebook.com/dezevendedag/posts/3588873621225255

Een greep uit de social reacties:

Op social media regende het steun voor Dr. Desmet.

(Update: ondertussen hebben verschillende kanalen artikels met reacties weeral verwijderd.)

Wil u een klacht indienen naar vrt?

Beste kijker, u weet het adres van de vrt ombudsdienst.
Misschien moeten we wel meer dan 4 rechten van antwoord sturen die niet gepubliceerd worden en 20 lezersbrieven?!
Heeft u een klacht voor VRT? https://www.vrt.be/nl/contact/klachtenbehandeling/

Een overzicht van wat zoals gepubliceerd werd

https://www.facebook.com/hln.be/posts/10159683323931282

https://www.facebook.com/deafspraaktv/posts/3707115676010737

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)