Fauci geeft toe dat masker-mandaat over het behoud van “autoriteit” gaat.

🕒 Leestijd: 2 minuten

In zijn optreden op Fox News leek Anthony Fauci toe te geven dat de pogingen van de regering Biden om het verplicht dragen van maskers in vliegtuigen en treinen weer in te voeren, te maken hebben met het behoud van de “autoriteit” over beslissingen op het gebied van de volksgezondheid en niet met het beschermen van de veiligheid van mensen.

Eerder in de week vroeg het Ministerie van Justitie om de uitspraak van een federale rechter die de maskerverplichting als onwettig beoordeelde, ongedaan te maken.

Zoals we in april opmerkten, verlengde het CDC van Joe Biden de maskerverplichting voor Amerikanen in vliegtuigen en het openbaar vervoer, terwijl de regering tegelijkertijd een einde wilde maken aan alle COVID-beperkingen voor migranten die illegaal de Verenigde Staten willen binnenkomen.

Fauci zei toen dat er meer tijd nodig was en dat de maskerverplichtingen moesten worden gehandhaafd. Nu geeft hij toe dat het niet om gezondheidsredenen gaat, maar puur om machtsbehoud.

In een gesprek met Fox presentator Neil Cavuto, zei Fauci:

“Een van de kwesties, Neil, die ik in het verleden heb besproken en in de toekomst nog zal bespreken – is de kwestie dat het minder gaat om mandaten op het vliegtuig dan om wie het recht en de autoriteit en het vermogen heeft om beslissingen te nemen over de volksgezondheid.”

“Ik geloof dat het ministerie van Justitie werkt volgens het principe dat beslissingen die de volksgezondheid betreffen, thuishoren bij het agentschap voor de volksgezondheid, in dit geval het CDC.”

“Het is dus meer een principekwestie waar de bevoegdheid ligt, dan of er al dan niet een mandaat op een vliegtuig zal zijn.”

Toen Cavuto Fauci verder vroeg of hij gelooft dat maskers in vliegtuigen nog steeds nodig zijn, antwoordde Fauci:

“Dat vind ik, ik bedoel de CDC blijft aanraden dat als mensen vliegen, ze maskers moeten dragen,” eraan toevoegend: “Het mandaat is teruggetrokken door de beslissing van de rechtbank, maar dat verandert niets aan de aanbeveling van de CDC, Neil, of mijn eigen persoonlijke voorkeur.”

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.